BibTex RIS Kaynak Göster

Nadir Görülen Bir Trakeobronşiyal Anomali 'Trakeal Bronkus'

Yıl 2015, Cilt: 10 Sayı: 3, 0 - 0, 14.10.2016

Öz

 

  ÖZET

 

 

  Trakeal bronkus bronş ağacının doğumsal nadir görülen bir anomalisidir. Bu anomali asemptomatik hastalardan, tekrarlayan akciğer enfeksiyonuna kadar değişen spektrumda klinik bulguya sebep olabilir.  Tanıda bilgisayarlı tomografi ile sanal bronkoskopi trakeobronşial ağacın görüntülemesinde son yıllarda kullanılan yeni bir yöntemdir. Bizde trakeal bronkuslu olgumuzu nadir görülmesi nedeniyle litaratür eşliğinde sunmayı amaçladık.

 

  Anahtar Kelime: Trakeal bronş; bronşiyal anomali; nadir olgu.

 

 

 

 ABSTRACT

 

 

 Tracheal bronchus is a rarely seen congenital anomaly of the bronchial tree. This anomaly may cause a variable spectrum of clinical findings, rang-ing from asymptomatic patients to recurrent pulmo-nary infections. Virtual bronchoscopy via computed tomography is a recently developed diagnostic method used for imaging the tracheobronchial tree. Because tracheal bronchus is rare, we would like to present a case with the accompanying literature.

 

Key Words: Tracheal bronchus; bronchial anomaly; rare  case.

Yıl 2015, Cilt: 10 Sayı: 3, 0 - 0, 14.10.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fulsen Bozkuş

Nurhan Atilla

Hüseyin Arpağ

Hasan Kahraman

Yayımlanma Tarihi 14 Ekim 2016
Gönderilme Tarihi 27 Ekim 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 10 Sayı: 3

Kaynak Göster

AMA Bozkuş F, Atilla N, Arpağ H, Kahraman H. Nadir Görülen Bir Trakeobronşiyal Anomali ’Trakeal Bronkus’. KSÜ Tıp Fak Der. Ekim 2016;10(3).