T. Ü. Kalite ve Strateji Yönetimi Dergisi’nde, aşağıda belirtilen şartlara uyan eserler hakem değerlendirme sürecine alınmaktadır.
Çalışmalarını dergimize gönderen yazarlardan, Ana Makale Dosyası, Kapak Dosyası ve Taahhütname Formu talep edilmektedir. Hakem değerlendirme sürecinin gecikmeye uğramaması ve sürecin derhal başlatılabilmesi için yazarların dosyalarını aşağıda belirtildiği şekilde yüklemesi önem arz etmektedir.
Yazarlara çalışmalarında Türk Dil Kurumu’nun İmlâ Kılavuzu’na uyması tavsiye edilmektedir.
Çalışmalar Word programına göre 12 punto, Times New Roman yazı karakteriyle, tek satır aralığında yazılmalıdır. Paragraflar arasında önce 0 sonra 6nk boşluk bırakılmalıdır. Dipnot kullanıldığında dipnotlar iki yana yaslanmış olarak, 10 punto Times New Roman karakteri ile yazılmalıdır.
A4 kağıdına kenar boşlukları üst 6.2 cm, alt 5.5 cm, sağ ve sol 4 cm, üst bilgi 5.2 cm, alt bilgi 5 cm, cilt payı 0 cm olacak şekilde düzenlenmelidir. Varsa tablo, şekil vb. kenar boşluklarına uygun bir şekilde örnek makale dosyasında belirtildiği formatta düzenlenmelidir.
Çalışma 8000 kelimeyi geçmemelidir.
Taahhütname Formu
Form web sitesi üzerinden yazarlara sunulmaktadır.
Taahhütname Formu'nda, tüm yazarlara ait bilgiler eksiksiz doldurulduktan sonra çıktı alınmalıdır. Form tüm yazarlar tarafından ıslak olarak imzalandıktan sonra taratılarak sisteme yüklenmelidir.
Taahütname Formu; çalışmaya ait bilimsel sorumluluğun yazarlara ait olduğunu, bilimsel ve etik kurallara uyulduğunu, çalışmanın değerlendirilmek üzere başka bir dergiye gönderilmediğini, tüm yazarların çalışmanın son halini gördüğünü ve onayladığını gösteren belgedir.
Benzerlik Oranı
Dergimiz yayın politikası gereği çalışmaların benzerlik oranı %20’nin altında olmalıdır. Benzerlik raporları Editör Kurulu tarafından alınmaktadır. %20 benzerlik oranının altında olsa dahi Editör Kurulu metin üzerinde değişiklik yapılmasını talep edebilir.
Kapak dosyası
Örnek kapak dosyası web sitesi üzerinden yazarlara sunulmaktadır.
Ana makale dosyası
Örnek ana makale dosyası web sitesi üzerinden yazarlara sunulmaktadır. Ana makale dosyası yazım kuralları ve örnek dosyaya uygun bir şekilde düzenlenmeyen çalışmalar hakem değerlendirme sürecine alınmaksızın, ön kontrol sürecinde reddedilmektedir.
Ana makale dosyası Türkçe ve İngilizce başlık, öz ve anahtar kelimeler ile başlamalıdır.
Tüm paragrafların ilk satırı 1 cm içeriden başlamalıdır.
Ana başlıklar büyük harfle ve metin gövdesini ortalayacak şekilde, alt başlıklar ise her sözcüğün ilk harfi büyük olacak şekilde, 1 cm içeriden başlamalıdır.
Tüm başlıklar (Giriş ve Sonuç hariç) numaralandırılmalıdır. Her başlık altında açıklayıcı bir bölüm yazıldıktan sonra yeni bir başlık eklenmelidir.
Tüm tablo, şekil ve resimler numaralandırılmalı ve adlandırılmalıdır. Tablo adları üstte, şekil ve resim adları ise altta verilmelidir. Tüm tablo, şekil ve resim adları ortalanmalı, 11 punto Times New Roman yazı karakteriyle yazılmalıdır. Kaynakları (varsa) altta, kaynakçadaki gösterilen uzun haliyle 10 punto Times New Roman yazı karakteriyle verilmelidir.
Tüm tablo, şekil ve resimler sayfa kenar boşluklarına uygun bir şekilde düzenlenmelidir.
Çalışmalarda “metin içi kaynak gösterim” (APA 6) yöntemi kullanılmalıdır. Kaynakça kullanılan kaynak gösterme yöntemine uygun bir şekilde, tek bir başlık altında alfabetik olarak sıralanmalıdır.
Varsa ekler kaynakçadan sonra eklenmelidir.
Metin İçi Gösterim Yöntemi
İstifade edilen kaynaklar metin içerisinde kaynakça bağlacıyla “yazar ve yıl” yöntemine göre, yazarın soyadı, basım yılı ve sayfa numarası verilerek yapılmalıdır.
a. Yazarın adı yazı içinde geçiyorsa, kaynağın yılı parantez içinde yazılmalıdır.
Örnek: Yıldırım (1966). ya da sayfa no vererek, Yıldırım (1966: 70-97).
b. Bazı durumlarda yazarın adı parantez içinde verilebilir.
Örnek: Bu alanda yeni gelişmeler kaydedilmektedir. (Raths, 1967: 40-85).
c. Aynı yılda aynı yazar tarafından yazılmış iki kaynak gösterilecekse, aşağıdaki şekilde verilir.
Örnek: Gates (1967a: 45-50; 1967b: 130-170).
d. Kaynak iki yazarlı ise yalnızca soyadları yazılır.
Örnek: Massialas ve Cox (1966: 37-66).
e. Soyadları aynı olan iki yazarın aynı yılda yayınlanmış eserleri, adlarının ilk harfleri ile ayırdedilir.
Örnek: Smith, O. ve Smith, B. (1958: 251-251).
f. Kaynağın yazarı ikiden fazla ise, birinci verilişte bütün soyadları yer alır.
Örnek: Bursalıoğlu, Aydın, Kaya, (1995: 120-145).
g. Daha sonraki verilişlerde “vd.” kullanılır.
Örnek: Bursalıoğlu vd. (1995: 120-145).
h. Bir dizi biçiminde verilen kaynaklar en yeni tarihli olandan eski olana doğru sıralanarak bir parantez içine alınır ve noktalı virgül ile ayrılır.
Örnek: Bu konudaki son gelişmelere göre (Cobb, 1972: 221; Flanders, 1970:124; Bursalıoğlu vd., 1995: 31).
i. Yazarı belli olmayan internet kaynaklarına atıf yapılırken, parantez açılır, söz konusu internet kaynağının başlığından birkaç kelime seçilerek tırnak içine alınır, daha sonra yılı yazılarak parantez kapatılır.
Örnek: (“İnternette 1 saniyede”, 2017)
Kaynakça düzenlemesi
Çalışmada yararlanılan kaynaklar, tek bir Kaynakça başlığı altında verilmelidir. İnternet kaynakları da dahil olmak üzere tüm kaynaklar alfabetik olarak sıralanmalıdır.
İnternet kaynaklarına Erişim Tarihi: eklenmelidir.
APA 6 yöntemi için belirtilmemiş hususlarla ilgili olarak https://www.tk.org.tr/APA/apa_2.pdf adresine başvurulabilir.