Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Makâmu’s Sahabe ve İlmü’t-Tarih

Yıl 2020, Cilt: 4 Sayı: 1, 189 - 196, 15.09.2020

Öz

Bu araştırmanın çağdaş akımlara karşı sahabe-i kiramı savunma niteliği taşıdığı söylenebilir. Bu çerçeveden bakıldığında bir hatırlatma ve bir düşünme çabasına teşvik ettiği anlaşılmaktadır. Öte yandan bu eserde dinî ilimlerin oluşum sürecinde Hadis-Siyer-i Nebi/Tarih ilişkisi de incelenmiş, üzerinde değerlendirmeler yapılmış, tarih rivayetleri sahabe ile ilgili konularda ciddi eleştirilere tabi tutulurken, bu ilmin vazgeçilmez olduğu ve Müslümanlar tarafından önem verilen bir alan olduğu da ifade edilmektedir. Bu araştırma mevcut bilgi ve kanaatlerimizi pekiştirmekle birlikte farklı ve savunmacı yaklaşımları da içermesi bakımından incelenmesi gereken bir eserdir. Bu nedenle hem ilahiyat sahasının muhtelif anabilim dallarında çalışan araştırmacılar gerekse genel okuyucunun okumasında çok faydalar olduğu kanaatindeyiz.

Makâmu’s Sahabe ve İlmü’t-Tarih

Yıl 2020, Cilt: 4 Sayı: 1, 189 - 196, 15.09.2020

Öz

This study advocates the Sahabe-i Kiram (Great Companions) against contemporary movements. From this perspective, this study is a reminder and encouragement to think. Makamu’s Sahabe veIlmu’t-Tarih examines and evaluates the relationship between Hadith-Siyer-i Nebi and History during the formation of religious sciences, seriously criticizes the narrations of history on the subjects related to the Companions and argues that this science is indispensable and of paramount importance for Muslims. The work corroborates our current knowledge and opinion and also includes different and defensive approaches, and therefore, it is worth analyzing. We, therefore, believe that the work is useful not only for researchers of various divisions of theology but also for general readers.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Din Araştırmaları
Bölüm Kitap Değerlendirme
Yazarlar

Mehmet Nadir Özdemir 0000-0002-1445-7541

Yayımlanma Tarihi 15 Eylül 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

ISNAD Özdemir, Mehmet Nadir. “Makâmu’s Sahabe Ve İlmü’t-Tarih”. Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 4/1 (Eylül 2020), 189-196.

                                

                                    Kastamonu İlahiyat Fakültesi Dergisi Creative Commons Atıf 4.0 International License (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.