Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

A Brief Study on Diet Components of Red Fox (Vulpes vulpes Linnaeus, 1758) From Central Anatolia (Mammalia: Carnivora)

Yıl 2009, Cilt: 2 Sayı: 1, 37 - 40, 31.07.2009

Öz

The aim of this research was to determine the diet preference of red fox (Vulpes vulpes), distributed
adjacent to the urban settlement. The spring, summer and autumn diet composition of red fox was examined on analysis of
faeces (n=37) in districts of Kırıkkale, Central Anatolia in 2002. The diet is mainly composed of Guenther’s vole
(Microtus guentheri) and grape (Vitis sp.) depended on its habitat and prey availability. Tristam’s jird (Meriones
tristrami), bird feathers, cockchafer (Melolontha sp.), apricot (Prunus sp.) and blackberry (Rubus sp.) were also
determined in low quantity in the feaces.

Kaynakça

  • Altın Y, 1999. Kırıkkale’99. Goverment of Kırıkkale. Çetin Ofset A.Ş., Ankara [In Turkish].
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Kubilay Toyran Bu kişi benim

Nursel Aşan Bu kişi benim

Nahit Pamukoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Temmuz 2009
Gönderilme Tarihi 17 Eylül 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Toyran, K., Aşan, N., & Pamukoğlu, N. (2009). A Brief Study on Diet Components of Red Fox (Vulpes vulpes Linnaeus, 1758) From Central Anatolia (Mammalia: Carnivora). Kafkas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2(1), 37-40.