Dünyada Bilim İletişiminin Gelişimi ve Farklı Yaklaşımlar: Toplum İçin Bilimden Toplumda Bilime

Cilt: 23 Sayı: 1 1 Haziran 2010
  • Çiler Dursun
PDF İndir
TR EN

Dünyada Bilim İletişiminin Gelişimi ve Farklı Yaklaşımlar: Toplum İçin Bilimden Toplumda Bilime

Öz

Katılımın üç temel boyutu olan bilgiye erişme, karar alma süreçlerinde yer alma ve gerekirse de adli-hukuki çareler arama boyutları, bilim ve teknoloji pratiklerinde sadece bilim topluluğunun ehil olarak görülmekten çıkmasını, bu zeminde halkın da bir pay sahibi olmasını ve halkla diyaloğun gerekliliğinin savunulmaya başlanmasını hızlandırmıştır Einsiedel, 2008: 174 Örneğin İngiltere’de bilimi geliştirmek ve bilimsel tartışmaları canlandırmak için 1660’da üyeleri arasında araştırmacıların da bulunduğu Kraliyet Topluluğu Royal Society kuruldu Gregory ve Miller, 1998: 20

Kaynakça

  1. Akoğlu, A. (2005). “Popüler bilim yayıncılığı ve gökyüzü gözlem etkinlikleri,” Journal of İstanbul Kültür University, 2, İstanbul: İstanbul: Kültür Üniversitesi, 1-4
  2. Adaklı G., Gülsaçan, M. ve Gökçümen, Ö. (2008). “Representations of evolutionary theory in Turkish press media,” yayınlanmamış bildiri, 1-13.
  3. Allan, S. (2009). “Making science newsworthy: Exploring the conventions of science journalism.” Investigating Science Journalism, Richard Holliman ve Elizabeth Whitelegg (ed.), UK: Oxford University Press,149-165.
  4. Bauer, M. ve Howard, S. (2009). “The sense of crisis among science journalism,” LSE Working Papers, UK: London School of Economics,1-14.
  5. Bauer, M. (2008). “The evolution of public understanding of science discourse and comparative evidence.” , LSE Working Papers, UK: London School of Economics,1-20.
  6. Bauer, M., Shukla R. ve Allum N. (2007). International Indicators of Science and the Public, Royal Society Workshop Technical Summary of the Proceedings, UK: LSE Working Papers.
  7. Bauer, M. ve Gregory, J. (2007). “From journalism to corporate communicationin post-war Britain,” Journalism, Science and Society, Martin Bauer ve Massimiano Bucchi (ed.), UK: Routledge, 33-51.
  8. Bauer, M., Allum N. ve Miller S. (2007). “What can we learn from 25 years of PUS survey resarch? Liberating and expanding the agenda,” Public Understanding of Science, 16, 79-95.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Çiler Dursun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Haziran 2010

Gönderilme Tarihi

-

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2010 Cilt: 23 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Dursun, Ç. (2010). Dünyada Bilim İletişiminin Gelişimi ve Farklı Yaklaşımlar: Toplum İçin Bilimden Toplumda Bilime. Kurgu, 23(1), 1-31. https://izlik.org/JA75LN68WX