Bu derleme çalışmasında, öncelikle yağ asitlerinin genel yapısı anlatılmıştır. Daha sonra esansiyel yağ asitlerinin insan metabolizması ve beslenmesi üzerindeki olumlu etkileri tanıtılmıştır. Bu derleme çalışmasında, yağ asitlerinin genel yapısı anlatılmıştır. Doymuş yağ asitleri, tekli doymamış yağ asitleri ve çoklu doymamış yağ asitlerinin yapıları tanıtılmıştır. Eikosapentaenoik Asit (EPA), Dekosapentaenoik Asit (DPA) ve Dekosahegzaenoik Asit (DHA)'ın bulunduğu besinler tanımlanmıştır. Daha sonra esansiyel yağ asitlerinin insan metabolizması ve beslenmesi üzerindeki olumlu etkileri tanıtılmıştır
In this review study, the general structure of the fatty acids was first described. Then positive effects of essential fatty acids on human metabolism and nutrition was introduced. In this review study, the general structure of the fatty acids was described. The structure of the saturated fatty acid, monounsaturated fatty acids and polyunsaturated fatty acids were introduced. Foods that are introduced to the Eikosapentaenoik Acid (EPA), Dekosapentaenoik Acid (DPA) and Dekosahegzaenoik Acid (DHA) were described. It was determined that the Then positive effects of essential fatty acids on human metabolism and nutrition was introduced.
Bölüm | Makaleler |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2014 |
Kabul Tarihi | 14 Ekim 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2014 Cilt: 7 Sayı: 2 |