TEK YEM ARPA RASYONUNA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK ÜRE KATILMASININ KUZULARDA BESİ PERFORMANSINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA

Cilt: 38 Sayı: 1 1 Haziran 1998
  • Birgül Çelik
  • Ö. Faruk Alarslan
PDF İndir
TR EN

TEK YEM ARPA RASYONUNA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK ÜRE KATILMASININ KUZULARDA BESİ PERFORMANSINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA

Öz

Bu araştırmada, tek yem arpa ve tek yem arpa + üre rasyonlarının kuzularda besi performansı üzerine etkileri incelenmiştir. Bu amaçla her biri 8 baş erkek kuzu içeren iki deneme grubu oluşturulmuştur. Birinci gruba ihtiyaç duyulan düzeyde vitamin ve mineral madde ile tamamlanan tek yem arpa rasyonu yedirilirken, ikinci grupta tek yem arpa + % 2 üre rasyonu kullanılmıştır. Bu şekilde hazırlanan rasyonların sindirilebilir ham protein düzeyleri sırasıyla % 8.70 ve % 12.81 olmuştur. 49 gün devam eden bu denemede grupların sırasıyla ortalama canlı ağırlık artışları, 273.47 g ve 289.29 g; günlük yem tüketimleri, 1452.67 g. ve 1423.46 g; yem değerlendirme sayıları ise, 5.310 ve 4.920 olarak tespit edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda, ortalama günlük canlı ağırlık artışları, günlük yem tüketimleri ve yem değerlendirme sayıları bakımından gruplar arası farklılıkların istatistiki açıdan önemsiz olduğu saptanmıştır.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Birgül Çelik Bu kişi benim

Ö. Faruk Alarslan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Haziran 1998

Gönderilme Tarihi

1 Haziran 1998

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 1998 Cilt: 38 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Çelik, B., & Alarslan, Ö. F. (1998). TEK YEM ARPA RASYONUNA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK ÜRE KATILMASININ KUZULARDA BESİ PERFORMANSINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 38(1), 41-48. https://izlik.org/JA82KJ64DD
AMA
1.Çelik B, Alarslan ÖF. TEK YEM ARPA RASYONUNA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK ÜRE KATILMASININ KUZULARDA BESİ PERFORMANSINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1998;38(1):41-48. https://izlik.org/JA82KJ64DD
Chicago
Çelik, Birgül, ve Ö. Faruk Alarslan. 1998. “TEK YEM ARPA RASYONUNA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK ÜRE KATILMASININ KUZULARDA BESİ PERFORMANSINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 38 (1): 41-48. https://izlik.org/JA82KJ64DD.
EndNote
Çelik B, Alarslan ÖF (01 Haziran 1998) TEK YEM ARPA RASYONUNA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK ÜRE KATILMASININ KUZULARDA BESİ PERFORMANSINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 38 1 41–48.
IEEE
[1]B. Çelik ve Ö. F. Alarslan, “TEK YEM ARPA RASYONUNA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK ÜRE KATILMASININ KUZULARDA BESİ PERFORMANSINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”, Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 38, sy 1, ss. 41–48, Haz. 1998, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA82KJ64DD
ISNAD
Çelik, Birgül - Alarslan, Ö. Faruk. “TEK YEM ARPA RASYONUNA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK ÜRE KATILMASININ KUZULARDA BESİ PERFORMANSINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 38/1 (01 Haziran 1998): 41-48. https://izlik.org/JA82KJ64DD.
JAMA
1.Çelik B, Alarslan ÖF. TEK YEM ARPA RASYONUNA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK ÜRE KATILMASININ KUZULARDA BESİ PERFORMANSINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1998;38:41–48.
MLA
Çelik, Birgül, ve Ö. Faruk Alarslan. “TEK YEM ARPA RASYONUNA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK ÜRE KATILMASININ KUZULARDA BESİ PERFORMANSINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 38, sy 1, Haziran 1998, ss. 41-48, https://izlik.org/JA82KJ64DD.
Vancouver
1.Birgül Çelik, Ö. Faruk Alarslan. TEK YEM ARPA RASYONUNA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK ÜRE KATILMASININ KUZULARDA BESİ PERFORMANSINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi [Internet]. 01 Haziran 1998;38(1):41-8. Erişim adresi: https://izlik.org/JA82KJ64DD