LABORATUVAR HAYVANLARINDA REPRODÜKSİYON (DERLEME)

Cilt: 45 Sayı: 1 1 Haziran 2005
  • Serpil Sarıözkan
PDF İndir
TR EN

LABORATUVAR HAYVANLARINDA REPRODÜKSİYON (DERLEME)

Öz

Laboratuvar hayvanları, seksüel sikluslarının, östrus ve gebelik sürelerinin kısa oluşu, bakımlarının kolaylığı ve daha ucuza temin edilmesi gibi avantajlara sahiptir. Ayrıca laboratuvar hayvanları üzerindeki deneyler yılın tüm mevsiminde başarıyla uygulanabilir. Laboratuvar hayvanları ilaç, toksikoloji, mikoloji, doku ve organ kültürü, immunoloji, onkoloji ve reprodüktif biyoloji çalışmalarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Dişi fareler ve ratlar (Aschheim- Zondek method) ile ergin dişi tavşanlardan (Friedman test) insanlarda gebeliğinin teşhisinde de yararlanılmaktadır. Bilimsel çalışmalarda kullanılacak laboratuvar hayvanlarının iyi bir fiziksel kondisyona sahip olması gerekir. Laboratuvar hayvanlarının performansları ve fiziksel durumları yaşadıkları yer, düzenli egzersiz, mikroçevre ve beslenme gibi faktörlere bağlıdır. Başarılı bir laboratuvar hayvanları yetiştiriciliği için reprodüksiyonla ilgili bilgiler önem taşımaktadır. Bu derlemede bazı laboratuvar hayvanlarında reprodüksiyonla ilgili bilgiler verilmiştir.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Serpil Sarıözkan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Haziran 2005

Gönderilme Tarihi

1 Haziran 2005

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2005 Cilt: 45 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Sarıözkan, S. (2005). LABORATUVAR HAYVANLARINDA REPRODÜKSİYON (DERLEME). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 45(1), 37-43. https://izlik.org/JA43PM98YF
AMA
1.Sarıözkan S. LABORATUVAR HAYVANLARINDA REPRODÜKSİYON (DERLEME). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2005;45(1):37-43. https://izlik.org/JA43PM98YF
Chicago
Sarıözkan, Serpil. 2005. “LABORATUVAR HAYVANLARINDA REPRODÜKSİYON (DERLEME)”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 45 (1): 37-43. https://izlik.org/JA43PM98YF.
EndNote
Sarıözkan S (01 Haziran 2005) LABORATUVAR HAYVANLARINDA REPRODÜKSİYON (DERLEME). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 45 1 37–43.
IEEE
[1]S. Sarıözkan, “LABORATUVAR HAYVANLARINDA REPRODÜKSİYON (DERLEME)”, Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 45, sy 1, ss. 37–43, Haz. 2005, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA43PM98YF
ISNAD
Sarıözkan, Serpil. “LABORATUVAR HAYVANLARINDA REPRODÜKSİYON (DERLEME)”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 45/1 (01 Haziran 2005): 37-43. https://izlik.org/JA43PM98YF.
JAMA
1.Sarıözkan S. LABORATUVAR HAYVANLARINDA REPRODÜKSİYON (DERLEME). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2005;45:37–43.
MLA
Sarıözkan, Serpil. “LABORATUVAR HAYVANLARINDA REPRODÜKSİYON (DERLEME)”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 45, sy 1, Haziran 2005, ss. 37-43, https://izlik.org/JA43PM98YF.
Vancouver
1.Serpil Sarıözkan. LABORATUVAR HAYVANLARINDA REPRODÜKSİYON (DERLEME). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi [Internet]. 01 Haziran 2005;45(1):37-43. Erişim adresi: https://izlik.org/JA43PM98YF