BibTex RIS Kaynak Göster

KOYUNLARDA RASYON HAM PROTEİN DÜZEYİNİN PRESEKAL VE POSTİLEAL HAM PROTEİN SİNDİRİLME VE AMİNO ASİTLERİN EMİIME DERECELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ

Yıl 1994, Cilt: 34 Sayı: 3-4, 9 - 24, 01.12.1994

Öz

Bu çalışmada iliosekal köprü kanülü yerleştirilmiş 3 baş koç
üzerinde farklı düzeylerde melaslı kuru şeker pancarı posası yerine
soya fasulyesi küspesi ile hazırlanmış, düşük (% 11.44), orta (%
16.57) ve yüksek (% 21.50) düzeyde ham protein içeren rasyonların,
sindirim kanalının presekal ve postileal bölgeleri ile tamamında,
ham proteinin sindirilme ve amino asitlerin emilme dereceleri
üzerine etkileri ve ham proteinin sindirilme derecesi ile amino asitlerin
emilme düzeyleri arasındaki ilişki araştırılmıştır.
Rasyondaki ham protein düzeyine bağlı olarak ham proteinin
sindirilme ve amino asitlerin emilme oranları presekal bölgede
yükselmiş (P<0.01). postileal bölgede ise düşmüştür (Ham protein P>
0.05. amino asitler P< 0.01). Toplam sindirim kanalında bazı amino
asitlerin emilme oranı orta ve yüksek düzeyde protein içeren rasyonlar
arasında istatistiksel olarak önemli çıkmamıştır.
Ham proteinin sindirilme derecesi ile amino asitlerin emilme
oranları arasındaki ilişki presekal bölgede (r: 0.94), toplam sindirim
kanalındakinden (r: 0.81) daha kuvvetli bulunmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA38JG93EU
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

İ. Halil Çerçi Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 34 Sayı: 3-4

Kaynak Göster

APA Çerçi, İ. H. (1994). KOYUNLARDA RASYON HAM PROTEİN DÜZEYİNİN PRESEKAL VE POSTİLEAL HAM PROTEİN SİNDİRİLME VE AMİNO ASİTLERİN EMİIME DERECELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 34(3-4), 9-24.
AMA Çerçi İH. KOYUNLARDA RASYON HAM PROTEİN DÜZEYİNİN PRESEKAL VE POSTİLEAL HAM PROTEİN SİNDİRİLME VE AMİNO ASİTLERİN EMİIME DERECELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. Aralık 1994;34(3-4):9-24.
Chicago Çerçi, İ. Halil. “KOYUNLARDA RASYON HAM PROTEİN DÜZEYİNİN PRESEKAL VE POSTİLEAL HAM PROTEİN SİNDİRİLME VE AMİNO ASİTLERİN EMİIME DERECELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 34, sy. 3-4 (Aralık 1994): 9-24.
EndNote Çerçi İH (01 Aralık 1994) KOYUNLARDA RASYON HAM PROTEİN DÜZEYİNİN PRESEKAL VE POSTİLEAL HAM PROTEİN SİNDİRİLME VE AMİNO ASİTLERİN EMİIME DERECELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 34 3-4 9–24.
IEEE İ. H. Çerçi, “KOYUNLARDA RASYON HAM PROTEİN DÜZEYİNİN PRESEKAL VE POSTİLEAL HAM PROTEİN SİNDİRİLME VE AMİNO ASİTLERİN EMİIME DERECELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ”, Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 34, sy. 3-4, ss. 9–24, 1994.
ISNAD Çerçi, İ. Halil. “KOYUNLARDA RASYON HAM PROTEİN DÜZEYİNİN PRESEKAL VE POSTİLEAL HAM PROTEİN SİNDİRİLME VE AMİNO ASİTLERİN EMİIME DERECELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 34/3-4 (Aralık 1994), 9-24.
JAMA Çerçi İH. KOYUNLARDA RASYON HAM PROTEİN DÜZEYİNİN PRESEKAL VE POSTİLEAL HAM PROTEİN SİNDİRİLME VE AMİNO ASİTLERİN EMİIME DERECELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1994;34:9–24.
MLA Çerçi, İ. Halil. “KOYUNLARDA RASYON HAM PROTEİN DÜZEYİNİN PRESEKAL VE POSTİLEAL HAM PROTEİN SİNDİRİLME VE AMİNO ASİTLERİN EMİIME DERECELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 34, sy. 3-4, 1994, ss. 9-24.
Vancouver Çerçi İH. KOYUNLARDA RASYON HAM PROTEİN DÜZEYİNİN PRESEKAL VE POSTİLEAL HAM PROTEİN SİNDİRİLME VE AMİNO ASİTLERİN EMİIME DERECELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1994;34(3-4):9-24.