BibTex RIS Kaynak Göster

SÜTLÜ SULANDIRICILARA FARKLI YUMURTA SARISI İLAVELERİNİN ERİTME SONRASI SPERMATOLOJİK ÖZELLİKLERE VE FERTİLİTEYE ETKİLERİ

Yıl 1994, Cilt: 34 Sayı: 3-4, 1 - 8, 01.12.1994

Öz

Araştırmada kullanılan Holstein ırkı 5 boğanın sperması % 5 0, % 5, % 10 ve % 20 yumurta sarısı içeren yağsız süt ile sulandırıldı ve payet yöntemine göre donduruldu. Dondurma öncesi ve sonrasında saptanın motilite ve morfolojik bozukluklar benzer bulundu. Toplam 220 tohumlama sonrasında fertilite (30 – 60 günde % N.R.R.) açısından sulandırıcılara göre önemli bir fark bulunmadı.

(Effects of the addition of different egg yolk amountsto skimmilk extenders on post-thaw spermatological characteristics)

Yıl 1994, Cilt: 34 Sayı: 3-4, 1 - 8, 01.12.1994

Öz

In this study, the bull semen collected from 5 Holstein bulls were extended with skimmilk which conta1ned 0 %, 5 %, 10 % and 20 % egg-yolk and frozen in straws. Before freezing and post-thawing, motility and morphological abnormal rates were examined, and de termined as similar. Fertility rates gained from 220 inseminations were not different among extenders. The difference was not important statistically

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA35SG34YS
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Kemal Ak Bu kişi benim

İ. Kamuran İleri Bu kişi benim

Adnan Özkoca Bu kişi benim

Haluk Moğolkoç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 34 Sayı: 3-4

Kaynak Göster

APA Ak, K., İleri, İ. K., Özkoca, A., Moğolkoç, H. (1994). (Effects of the addition of different egg yolk amountsto skimmilk extenders on post-thaw spermatological characteristics). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 34(3-4), 1-8.
AMA Ak K, İleri İK, Özkoca A, Moğolkoç H. (Effects of the addition of different egg yolk amountsto skimmilk extenders on post-thaw spermatological characteristics). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. Aralık 1994;34(3-4):1-8.
Chicago Ak, Kemal, İ. Kamuran İleri, Adnan Özkoca, ve Haluk Moğolkoç. “(Effects of the Addition of Different Egg Yolk Amountsto Skimmilk Extenders on Post-Thaw Spermatological Characteristics)”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 34, sy. 3-4 (Aralık 1994): 1-8.
EndNote Ak K, İleri İK, Özkoca A, Moğolkoç H (01 Aralık 1994) (Effects of the addition of different egg yolk amountsto skimmilk extenders on post-thaw spermatological characteristics). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 34 3-4 1–8.
IEEE K. Ak, İ. K. İleri, A. Özkoca, ve H. Moğolkoç, “(Effects of the addition of different egg yolk amountsto skimmilk extenders on post-thaw spermatological characteristics)”, Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 34, sy. 3-4, ss. 1–8, 1994.
ISNAD Ak, Kemal vd. “(Effects of the Addition of Different Egg Yolk Amountsto Skimmilk Extenders on Post-Thaw Spermatological Characteristics)”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 34/3-4 (Aralık 1994), 1-8.
JAMA Ak K, İleri İK, Özkoca A, Moğolkoç H. (Effects of the addition of different egg yolk amountsto skimmilk extenders on post-thaw spermatological characteristics). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1994;34:1–8.
MLA Ak, Kemal vd. “(Effects of the Addition of Different Egg Yolk Amountsto Skimmilk Extenders on Post-Thaw Spermatological Characteristics)”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 34, sy. 3-4, 1994, ss. 1-8.
Vancouver Ak K, İleri İK, Özkoca A, Moğolkoç H. (Effects of the addition of different egg yolk amountsto skimmilk extenders on post-thaw spermatological characteristics). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1994;34(3-4):1-8.