BibTex RIS Kaynak Göster

ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ

Yıl 1996, Cilt: 36 Sayı: 1, 0 - 0, 01.06.1996

Öz

Bu çalışmada, buğday samanının kimyasal maddeler ile işlenmesinin, samanın kimyasal yapısı, kuru madde tüketimi ve ham besin maddelerinin sindirilme dereceleri 4 baş erkek Ankara keçisi üzerinde incelenmiştir. Buğday samanı (S), % 20 hidroklorik asit (S + 20 – HCI), % 30 hidroklorik asit (S + 30 – HCI), % 20 hidroklorik asit + % 4 üre (S + 20 – HCI + U) % 30 hidroklorik asit + % 4 üre (S + 30 – HCI + U) ve % 4 üre (S + U) ile işlenmiştir. Gruplarda sırasıyla, ham protein düzeyi % 3.01, 3.08, 3.17, 16.29, 16.33 ve 9.82; NDF düzeyi % 80.28, 65.44, 65.38, 58.18, 56.92 ve 78.65; ADL düzeyi, % 8.87, 9.57, 9.64, 9.76, 12.48 ve 9.85; selüloz düzeyi, 40.20, 40.01, 37.92, 36.36 ve 40.91, hemiselüloz düzeyi, % 29.57, 15.66, 15.73, 10.49, 8.08 ve 27.89 olmuştur. Ürenin hidrolize olma oranı gruplar arasında farklılık göstermemiştir. Günlük kuru madde tüketimi gruplarda sırasıyla; 453.89, 377.26, 421.28, 601.52, 376.55 ve 330.47 g. bulunmuştur. İşlenmiş bütün gruplarda, ham besin maddelerinin sindirilme oranları önemli ölçüde artmıştır (P

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA37GB79SP
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cemal Çakmak Bu kişi benim

İ. Halil Çerçi Bu kişi benim

Nurcan Çetinkaya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 36 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çakmak, C., Çerçi, İ. H., & Çetinkaya, N. (1996). ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 36(1).
AMA Çakmak C, Çerçi İH, Çetinkaya N. ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. Haziran 1996;36(1).
Chicago Çakmak, Cemal, İ. Halil Çerçi, ve Nurcan Çetinkaya. “ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 36, sy. 1 (Haziran 1996).
EndNote Çakmak C, Çerçi İH, Çetinkaya N (01 Haziran 1996) ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 36 1
IEEE C. Çakmak, İ. H. Çerçi, ve N. Çetinkaya, “ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ”, Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 36, sy. 1, 1996.
ISNAD Çakmak, Cemal vd. “ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 36/1 (Haziran 1996).
JAMA Çakmak C, Çerçi İH, Çetinkaya N. ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1996;36.
MLA Çakmak, Cemal vd. “ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 36, sy. 1, 1996.
Vancouver Çakmak C, Çerçi İH, Çetinkaya N. ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1996;36(1).