BibTex RIS Kaynak Göster

TEK YEM ARPA RASYONUNA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK ÜRE KATILMASININ KUZULARDA BESİ PERFORMANSINA ETKİLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA

Yıl 1998, Cilt: 38 Sayı: 1, 41 - 48, 01.06.1998

Öz

Bu araştırmada, tek yem arpa ve tek yem arpa + üre rasyonlarının kuzularda besi performansı üzerine etkileri incelenmiştir. Bu amaçla her biri 8 baş erkek kuzu içeren iki deneme grubu oluşturulmuştur. Birinci gruba ihtiyaç duyulan düzeyde vitamin ve mineral madde ile tamamlanan tek yem arpa rasyonu yedirilirken, ikinci grupta tek yem arpa + % 2 üre rasyonu kullanılmıştır. Bu şekilde hazırlanan rasyonların sindirilebilir ham protein düzeyleri sırasıyla % 8.70 ve % 12.81 olmuştur. 49 gün devam eden bu denemede grupların sırasıyla ortalama canlı ağırlık artışları, 273.47 g ve 289.29 g; günlük yem tüketimleri, 1452.67 g. ve 1423.46 g; yem değerlendirme sayıları ise, 5.310 ve 4.920 olarak tespit edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda, ortalama günlük canlı ağırlık artışları, günlük yem tüketimleri ve yem değerlendirme sayıları bakımından gruplar arası farklılıkların istatistiki açıdan önemsiz olduğu saptanmıştır.

A Research on the Effects of Only Barley Ration Added Urea As A Protein Source on the Fattening Performance of Lambs

Yıl 1998, Cilt: 38 Sayı: 1, 41 - 48, 01.06.1998

Öz

İn this experiment, the effects of only barley ration and barley + urea rations on the fattening performance of lambs were investigated.For this purpose, two experimental groups which consisted 8 lambs were conducted. First group was fed basal ration which include ground barley, vitamin and mineral mixture and the second group was fed an same ration that supplied with 2 % urea. Digestible crude protein levels of rations were 8.70 % and 12.81 %, respectively. The experiment was continued 49 days. At the end of the experiment avarage daily live weight gains, feed consumptions and feed efficiencies were found; 273.47 g and 289.29 g; 1452.67 g and 1423.46 g; 5.310 and 4.920, respectively. There were no significant differences between avarage daily live weight gain, feed consumption and feed efficiencieny of groups

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA33MH79BH
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Birgül Çelik Bu kişi benim

Ö. Faruk Alarslan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 38 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çelik, B., & Alarslan, Ö. F. (1998). A Research on the Effects of Only Barley Ration Added Urea As A Protein Source on the Fattening Performance of Lambs. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 38(1), 41-48.
AMA Çelik B, Alarslan ÖF. A Research on the Effects of Only Barley Ration Added Urea As A Protein Source on the Fattening Performance of Lambs. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. Haziran 1998;38(1):41-48.
Chicago Çelik, Birgül, ve Ö. Faruk Alarslan. “A Research on the Effects of Only Barley Ration Added Urea As A Protein Source on the Fattening Performance of Lambs”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 38, sy. 1 (Haziran 1998): 41-48.
EndNote Çelik B, Alarslan ÖF (01 Haziran 1998) A Research on the Effects of Only Barley Ration Added Urea As A Protein Source on the Fattening Performance of Lambs. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 38 1 41–48.
IEEE B. Çelik ve Ö. F. Alarslan, “A Research on the Effects of Only Barley Ration Added Urea As A Protein Source on the Fattening Performance of Lambs”, Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 38, sy. 1, ss. 41–48, 1998.
ISNAD Çelik, Birgül - Alarslan, Ö. Faruk. “A Research on the Effects of Only Barley Ration Added Urea As A Protein Source on the Fattening Performance of Lambs”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 38/1 (Haziran 1998), 41-48.
JAMA Çelik B, Alarslan ÖF. A Research on the Effects of Only Barley Ration Added Urea As A Protein Source on the Fattening Performance of Lambs. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1998;38:41–48.
MLA Çelik, Birgül ve Ö. Faruk Alarslan. “A Research on the Effects of Only Barley Ration Added Urea As A Protein Source on the Fattening Performance of Lambs”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 38, sy. 1, 1998, ss. 41-48.
Vancouver Çelik B, Alarslan ÖF. A Research on the Effects of Only Barley Ration Added Urea As A Protein Source on the Fattening Performance of Lambs. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1998;38(1):41-8.