BibTex RIS Kaynak Göster

NİASİNİN YUMURTA VERİMİ VE KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ

Yıl 2000, Cilt: 40 Sayı: 2, 1 - 10, 01.12.2000

Öz

Bu deneme yumurta tavuğu rasyonlarına 250, 500, 1000 ve 1500 mg/kg düzeylerinde katılan niasinin canlı ağırlık, yem tüketimi, yumurta verimi, yumurta kalitesi ile yumurta ve kan kolesterolü üzerine olan etkilerini incelemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada toplam 120 adet 28 haftalık ticari tip yumurtacı hibrit tavuk kullanılmış ve her biri 24 adet tavuktan oluşan 1 kontrol, 4 deneme olmak üzere toplam 5 grup düzenlenmiştir. Araştırma 16 hafta sürmüştür. Sonuç olarak; niasinin rasyonlara katılması yemden yararlanma, kırılma mukavemeti ve kabuk kalınlığı ile kan kolesterol düzeyini artırırken; yumurta kolesterol düzeyini önemli (p<0.01) ölçüde azaltmıştır. Yem tüketimi ve yumurta ağırlığı açısından gruplar arasında farklılık bulunmamıştır. Canlı ağırlığın ise olumsuz yönde etkilendiği görülmüştür.

The Effects of Niacin on Egg Production and Egg Quality

Yıl 2000, Cilt: 40 Sayı: 2, 1 - 10, 01.12.2000

Öz

This study was carried out to determine the effects of layer rations containing 250, 500, 1000 and 1500 mg/kg niacin on body weight, feed consumption, egg production, egg quality, egg cholesterol and blood cholesterol. A totally of 120 commercial hens (28 weeks of age) were used in this experiment. There was a control and four treatment groups, each containing 24 hens. The experimental period lasted 16 weeks. It was concluded that feed efficiency, egg breaking strength, egg shell thickness and blood cholesterol were increased, while yolk cholesterol was significantly (p<0.01) decreased by the addition of niacin to the rations. There were no statistically significant differences among groups in terms of feed consumption and egg weight. Body weight was influenced negatively

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA78GV33KU
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Tülin Dikicioğlu Bu kişi benim

A.arzu Yiğit Bu kişi benim

Emine Özdemir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 40 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Dikicioğlu, T., Yiğit, A., & Özdemir, E. (2000). The Effects of Niacin on Egg Production and Egg Quality. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 40(2), 1-10.
AMA Dikicioğlu T, Yiğit A, Özdemir E. The Effects of Niacin on Egg Production and Egg Quality. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. Aralık 2000;40(2):1-10.
Chicago Dikicioğlu, Tülin, A.arzu Yiğit, ve Emine Özdemir. “The Effects of Niacin on Egg Production and Egg Quality”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 40, sy. 2 (Aralık 2000): 1-10.
EndNote Dikicioğlu T, Yiğit A, Özdemir E (01 Aralık 2000) The Effects of Niacin on Egg Production and Egg Quality. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 40 2 1–10.
IEEE T. Dikicioğlu, A. Yiğit, ve E. Özdemir, “The Effects of Niacin on Egg Production and Egg Quality”, Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 40, sy. 2, ss. 1–10, 2000.
ISNAD Dikicioğlu, Tülin vd. “The Effects of Niacin on Egg Production and Egg Quality”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 40/2 (Aralık 2000), 1-10.
JAMA Dikicioğlu T, Yiğit A, Özdemir E. The Effects of Niacin on Egg Production and Egg Quality. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2000;40:1–10.
MLA Dikicioğlu, Tülin vd. “The Effects of Niacin on Egg Production and Egg Quality”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 40, sy. 2, 2000, ss. 1-10.
Vancouver Dikicioğlu T, Yiğit A, Özdemir E. The Effects of Niacin on Egg Production and Egg Quality. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2000;40(2):1-10.