BibTex RIS Kaynak Göster

KİTOSAN OLİGOSAKKARİTİN HAYVAN BESLEMEDE KULLANIMI II- ANTİOKSİDAN, ANTİMİKROBİYAL VE DİĞER ETKİLERİ (DERLEME)

Yıl 2010, Cilt: 50 Sayı: 1, 41 - 52, 01.06.2010

Öz

Kitosan, deniz kabukluları ve böceklerin dış iskelet yapısında ve bazı mantarların hücre duvarlarında yaygın olarak bulunan doğal bir polimer olan kitinin deasetile edilmesiyle elde edilir. Birçok biyolojik aktiviteleri olmasına rağmen bu maddenin daha yüksek çözünürlüğe sahip düşük molekül ağırlıklı oligosakkarit formu olan kitosan oligosakkarit (KOS) türevi geliştirilmiştir. Son yıllarda antibiyotiklere alternatif olarak çalışmaların sakkaritik doğal ürünlere odaklanması KOS’e olan ilgiyi artırmıştır. Bağışıklık ve performans üzerine yararlı etkileri yanında KOS’in antimikrobiyal, antioksidan, antikanserojen, antidiyabetik etkileri ile lipid ve kolesterol düşürücü etkilerinin olduğu yakın zamanda yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Bu bölümde kitosan oligosakkaritin hayvanlarda antioksidan, antimikrobiyal, antikanserojen, antidiyabetik ve kolesterol düşürücü etkileri incelenmiştir.

The use of chitosan oligosaccharide in animal nutrition II- Antioxidative, antimicrobial and the other effects (A review)

Yıl 2010, Cilt: 50 Sayı: 1, 41 - 52, 01.06.2010

Öz

Chitosan is produced by deacetylation of chitin, an abundant natural polymer in exoskeletons of crustaceans and insects and in the cell wall of some fungi. Although it has many biological activities, its oligosaccharide form with higher soluble and lower molecular weight known as chitosan oligosaccharide was developed. Due to the recent studies have focused on natural saccharidic products that may be alternative to antibiotics, it made COS attracting. Besides its beneficial effects on immunity and performance, it was demonstrated that COS had antimicrobial, antioxidative, anticancer, antidiabetic, lipid and cholesterol lowering effects by recent studies. In the present paper, antioxidative, antimicrobial and other effects of COS in animals were investigated

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA76GA59FT
Bölüm Derleme
Yazarlar

Onur Keser Bu kişi benim

Tanay Bilal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 50 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Keser, O., & Bilal, T. (2010). The use of chitosan oligosaccharide in animal nutrition II- Antioxidative, antimicrobial and the other effects (A review). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 50(1), 41-52.
AMA Keser O, Bilal T. The use of chitosan oligosaccharide in animal nutrition II- Antioxidative, antimicrobial and the other effects (A review). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. Haziran 2010;50(1):41-52.
Chicago Keser, Onur, ve Tanay Bilal. “The Use of Chitosan Oligosaccharide in Animal Nutrition II- Antioxidative, Antimicrobial and the Other Effects (A Review)”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 50, sy. 1 (Haziran 2010): 41-52.
EndNote Keser O, Bilal T (01 Haziran 2010) The use of chitosan oligosaccharide in animal nutrition II- Antioxidative, antimicrobial and the other effects (A review). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 50 1 41–52.
IEEE O. Keser ve T. Bilal, “The use of chitosan oligosaccharide in animal nutrition II- Antioxidative, antimicrobial and the other effects (A review)”, Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 50, sy. 1, ss. 41–52, 2010.
ISNAD Keser, Onur - Bilal, Tanay. “The Use of Chitosan Oligosaccharide in Animal Nutrition II- Antioxidative, Antimicrobial and the Other Effects (A Review)”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 50/1 (Haziran 2010), 41-52.
JAMA Keser O, Bilal T. The use of chitosan oligosaccharide in animal nutrition II- Antioxidative, antimicrobial and the other effects (A review). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2010;50:41–52.
MLA Keser, Onur ve Tanay Bilal. “The Use of Chitosan Oligosaccharide in Animal Nutrition II- Antioxidative, Antimicrobial and the Other Effects (A Review)”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 50, sy. 1, 2010, ss. 41-52.
Vancouver Keser O, Bilal T. The use of chitosan oligosaccharide in animal nutrition II- Antioxidative, antimicrobial and the other effects (A review). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2010;50(1):41-52.