BibTex RIS Kaynak Göster

BUZAĞI BESLEMEDE PROBİYOTİKLERİN KULLANIMI DERLEME

Yıl 2013, Cilt: 53 Sayı: 2, 101 - 114, 01.12.2013

Öz

Probiyotikler; bakteri, mantar ve/veya mayalardan olusmus canlı mikroorganizmalardır. Yeterli miktarda alındıklarında beslenme ile ilgili yaygın olarak bilinen yararları yanında bagırsak mikrobiyal dengesini gelistirerek saglık üzerine olumlu etkileri bulunmaktadır. Hayvansal üretimde probiyotiklerin kullanılması antibiyotik tedavilerinin neden oldugu problemleri azaltabilecegi gibi büyümeyi tesvik eder ve yetersiz uygulamalardan olusan sorunları azaltır. Bu derlemede buzagı beslemede probiyotik kullanımının performans ve saglık üzerine etkilerinin irdelenmesi amaçlanmıstır.

The use of Probiotics in Calf Nutrition A Review

Yıl 2013, Cilt: 53 Sayı: 2, 101 - 114, 01.12.2013

Öz

Probiotics are alive microorganisms consisting of bacteria, fungi with or without yeasts. They have beneficial effects improving intestinal balance beyond the nutritional ones commonly known. When ingested alive in sufficient amount. The use of probiotics in animal production may reduce problems caused by antibiotic therapy, promotes growth and reduces problems occured from inadequate management. The aim of this paper was to evaluate the effects of the usage of probiotics in calf nutrition on performance and health

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA29JP22TV
Bölüm Derleme
Yazarlar

Ender Burçak Bu kişi benim

Sakine Yalçın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 53 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Burçak, E., & Yalçın, S. (2013). The use of Probiotics in Calf Nutrition A Review. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 53(2), 101-114.
AMA Burçak E, Yalçın S. The use of Probiotics in Calf Nutrition A Review. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. Aralık 2013;53(2):101-114.
Chicago Burçak, Ender, ve Sakine Yalçın. “The Use of Probiotics in Calf Nutrition A Review”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 53, sy. 2 (Aralık 2013): 101-14.
EndNote Burçak E, Yalçın S (01 Aralık 2013) The use of Probiotics in Calf Nutrition A Review. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 53 2 101–114.
IEEE E. Burçak ve S. Yalçın, “The use of Probiotics in Calf Nutrition A Review”, Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 53, sy. 2, ss. 101–114, 2013.
ISNAD Burçak, Ender - Yalçın, Sakine. “The Use of Probiotics in Calf Nutrition A Review”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 53/2 (Aralık 2013), 101-114.
JAMA Burçak E, Yalçın S. The use of Probiotics in Calf Nutrition A Review. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2013;53:101–114.
MLA Burçak, Ender ve Sakine Yalçın. “The Use of Probiotics in Calf Nutrition A Review”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, c. 53, sy. 2, 2013, ss. 101-14.
Vancouver Burçak E, Yalçın S. The use of Probiotics in Calf Nutrition A Review. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2013;53(2):101-14.