Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

ROUSSEAU DA TOPLUMSAL ÖZGÜRLÜK VE BU ÖZGÜRLÜKTE YASA YAPICININ İŞLEVİ

Yıl 1986, Sayı: 14, 225 - 234, 29.02.2024

Öz

Başlangıçta doğal özgürlükten yana olan ama doğa halinde yaşama olasılığının artık kalmadığını gören Rousseau, doğada yaşayan insanın tüm avantajlarını açıkladıktan sonra toplum düzenine geçişinin nelere mal olduğunu belirtip sonra da toplum halindeki insanın özgürlüğünün nasıl güvence altına alınması gerektiği amacıyla kaleme aldığı "Toplum Sözleşmesi” adlı yapıtında, bu özgürlüğün ancak yasalarla sağlanabileceğini savunmuştur. Bu savunmasında yasaları yapanların da önemini göz önüne alan Roussesau’nun bu konuyla yeterince ilgilenmiş olduğunu düşünerek, araştırmamızda Toplumsal özgürlüğün ne olduğunu ve bu özgürlüğün yaratılmasında yasa yapıcının rolünün ne olacağını araştırmayı amaçladık

Kaynakça

  • Conrat Social, Garnier-Flammarion, Paris, 1966. Livre Il.thap. VII. Emile, ou l’Education, Garnier-Flammarion, Paris, 1966. Livre IV, p. 362 ve Contrat social. Livre II, Chap. VI.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Fransız Dili, Edebiyatı ve Kültürü
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Yüksel Gençal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 29 Şubat 2024
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Sayı: 14

Kaynak Göster

APA Gençal, Y. (2024). ROUSSEAU DA TOPLUMSAL ÖZGÜRLÜK VE BU ÖZGÜRLÜKTE YASA YAPICININ İŞLEVİ. Edebiyat Ve Beşeri Bilimler Dergisi(14), 225-234.