In this study, the representative lignite coal samples supplied from Kastamonu-Tosya region were dried in a conventional drying oven and a microwave oven, and then they were ground by a laboratory rod mill. The particle size analyses of the ground samples at various grinding times (10, 20, 30, and 60 minutes) were carried out, and the results were compared. As a result, the d80 particle sizes of the samples, dried in the conventional drying oven, were determined as 350, 183, 180, and 100 µm after grinding for 10, 20, 30, and 60 minutes, respectively. On the other hand, the d80 particle sizes of the samples, dried in the microwave oven for the same drying times, were found as 240, 175, 160, and 97 µm, respectively. Besides, Hardgrove grindability index (HGI) values of ground lignite samples after drying with two different mechanisms were also calculated and compared to each other
Lignite Microwave Drying Grinding Hargrove Grindability Index (HGI)
Bu çalışmada Kastamonu-Tosya bölgesinden temsili olarak temin edilen linyit kömürü numuneleri etüvde ve mikrodalga fırında ayrı ayrı kurutulmuş ve ardından laboratuvar tipi çubuklu değirmende öğütülmüştür. Çeşitli sürelerde (10, 20, 30 ve 60 dakika) öğütülmüş numunelerin tane boyut analizi gerçekleştirilerek, sonuçlar karşılaştırılmıştır. Sonuç olarak, etüvde kurutulan numunelerin, 10, 20, 30 ve 60 dakika öğütme sonunda, d80 tane boyutları sırasıyla 350, 183, 180 ve 100 µm olarak tespit edilmiştir. Diğer taraftan aynı sürelerde mikrodalga kurutma uygulanan numunelerin d80 tane boyutları sırasıyla 240, 175, 160 ve 97 µm olarak bulunmuştur. Ayrıca, iki farklı mekanizma ile kurutulduktan sonra öğütülen linyit numunelerinin Hardgrove öğütülebilirlik indeksi değerleri de hesaplanarak, birbirleri ile karşılaştırılmıştır
Linyit Mikrodalga Kurutma Öğütme Hargrove Öğütülebilirlik İndeksi (HGI)
Diğer ID | JA69PB97EC |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2016 |
Gönderilme Tarihi | 1 Aralık 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Cilt: 55 Sayı: 4 |