Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

According To The Students of Science Teacher Education; Why Is Mathematics? How Mathematics?

Yıl 2013, Cilt: 1 Sayı: 25, 160 - 181, 28.03.2013

Öz

The purpose of the study is to determine the opinions of Science Teaching students about "how mathematical skills influence achievement in science" and about "mathematical knowledge "or "Mathematics course". The scanning model was employed in the study. The study group consists of 345 students enrolled in the Elementary Education Science Teaching program of a Faculty of Education located in a medium-sized city of the Eastern Anatolian Region. Data were collected using the Information Gathering Form (IGF) that consists of three open-ended questions and analyzed in a descriptive style. The results show that a great majority of Science Teaching students think that a student with high mathematical knowledge will also succeed in science and nearly half of all students would like to obtain mathematical knowledge as much as an elementary education mathematics teaching student does. These students believe that mathematics will be helpful throughout their lives and it will help them succeed in exams such as KPSS. In this respect, is offered mathematics courses in curricula without more than necessary details might be useful for students who want to learn mathematics.

FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRENCİLERİNE GÖRE;NEDEN MATEMATİK NASIL MATEMATİK

Yıl 2013, Cilt: 1 Sayı: 25, 160 - 181, 28.03.2013

Öz

Çalışmanın amacı fen bilgisi öğretmenliği programı öğrencilerinin “matematik becerisinin fen başarısını ne yönde etkilediği” ile “matematik bilgisi” ya da “matematik dersi” alma hakkındaki görüşlerini belirlemektir. Çalışmada tarama modeli kullanılmıştır. Çalışma grubunu, 2010–2011 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında Doğu Anadolu Bölgesi’nin nüfus açısından orta ölçekli bir ilinde bulunan eğitim fakültesinin ilköğretim bölümü, Fen Bilgisi ABD’de öğrenim gören toplam 345 öğrenci oluşturmaktadır. Veriler, üç açık uçlu sorudan oluşan yapılandırılmış Bilgi Toplama Formu kullanılarak toplanmış ve betimsel olarak analiz edilmiştir. Sonuçlar çoğu fen bilgisi öğretmenliği öğrencisinin matematik becerisi yüksek olan bir öğrencinin fen başarısının yüksek olacağı görüşünde olduğunu ve tüm öğrencilerin yarıya yakını ilköğretim matematik öğretmenliği öğrencisi kadar matematik bilgisi almak istemektedir. Bu öğrenciler matematiğin öğrenim hayatları boyunca derslerinde gerekliliğini ya da öğrenim hayatları sonun da karşılaşacakları KPPS gibi sınavlarda başarılı olmalarına yarayacağını belirtmişlerdir. Bu bağlamda bu öğrencilerin gerek duyduğu bir içerikte matematik dersinin ya da derslerinin programlarında seçmeli olarak yer almasının faydalı olabileceği önerildi.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ömer Çetin

Yayımlanma Tarihi 28 Mart 2013
Gönderilme Tarihi 27 Şubat 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 1 Sayı: 25

Kaynak Göster

APA Çetin, Ö. (2013). FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRENCİLERİNE GÖRE;NEDEN MATEMATİK NASIL MATEMATİK. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 1(25), 160-181.