BibTex RIS Kaynak Göster

FARKLI BÖLÜMLERDE ÖĞRENİM GÖREN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN POWER POİNT İLE YAPILAN DERS SUNUMLARININ ETKİLİLİĞİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ

Yıl 2014, Cilt: 1 Sayı: 29, 0 - , 07.04.2014

Öz

Özet

Bu araştırmanın amacı: 2011-2012 eğitim öğretim yılında Ahi Evran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin Powerpoint ile yapılan ders sunumlarının etkililiğini ile ilgili görüşlerini belirlemek amacı ile yapılmıştır. Çalışma grubunu AEÜ BESYO’da beden eğitimi öğretmenliğinde 199, antrenörlük eğitimi bölümünde 107 ve spor yöneticiliği bölümünde 57 öğrenci olmak üzere toplam 363 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırma için gerekli veriler Gelişli (2009) tarafından geliştirilen “Powerpoint ile Yapılan Ders Sunumlarının Etkililiği” ölçeği kullanılmıştır. Ölçeğin iç tutarlık kat sayısı .68 dir. Toplanan veriler üzerinden frekans, yüzde, aritmetik ortalama, t-testi ve tek yönlü varyans analizi yapılmıştır. Araştırmada elde edilen verilerin analizinde SPSS 17 istatistik programı kullanılmış olup değişkenler arasında ilişki ve farklarda 0.05 önem düzeyi dikkate alınmıştır.

Sonuç olarak,  öğrencilerin Powerpoint ile ders sunumlarının öğretmenlerle ve arkadaşları ile iletişimini engellediği, derste öğrencilerin katılımını pasifleştirdiği, dersleri sıkıcı ve tek düze yaptığı gibi olumsuz ifadelere “katılmadıkları” ,öğrencilerin Powerpoint sunumlarının dikkatleri uzun süre toplamalarına yardımcı olduğu, derste başarıları olumlu etkilediği, konuları daha iyi anladıkları, derslere istekle katıldıkları gibi olumlu ifadelere “büyük ölçüde” ve “kısmen” katıldıkları görülmektedir.

Sonuçlarda ayrıca, Powerpoint sunumlarının başka yöntemler, teknikler, araç-gereçlerle ve görsel öğelerle desteklenmesi ile ilgili görüşlere bakıldığında ise öğrencilerin bu ifadelere büyük ölçüde katıldıkları görülmektedir.

Anahtar kelimeler: Öğretim teknolojisi, Powerpoint sunum, Üniversite öğrencileri

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hakkı Ulucan Bu kişi benim

Ebru Karabulut Bu kişi benim

İlhan Adiloğulları Bu kişi benim

Barbaros Erdoğan Bu kişi benim

Mustafa Kılınç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 7 Nisan 2014
Gönderilme Tarihi 5 Mart 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 1 Sayı: 29

Kaynak Göster

APA Ulucan, H., Karabulut, E., Adiloğulları, İ., Erdoğan, B., vd. (2014). FARKLI BÖLÜMLERDE ÖĞRENİM GÖREN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN POWER POİNT İLE YAPILAN DERS SUNUMLARININ ETKİLİLİĞİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 1(29). https://doi.org/10.21764/efd.18047