BibTex RIS Kaynak Göster

ÜÇ KADIN, KAHRAMANLAR VE VEFA OLGUSUNA KESİTSEL BİR BAKIŞ

Yıl 2013, Cilt: 6 Sayı: 12, 15 - 55, 01.12.2013

Öz

Kıbrıs Türk Mücadele Tarihi ve özellikle adada EOKA saldırılarının başladığı 1955 yılıyla Kıbrıs Barış Harekâtı’nın gerçekleştiği 1974 arasında geçen süreç bağlamında pek çok bilinmeyen, hatırlanmayan ve maalesef unutulan olaylarla doludur. Bu 19 yıllık sürecin belki de en önemli özelliği bazı isimsiz kahramanların cesareti, fedakârlığı ve vatan aşkı sayesinde kazanılan zaferin ardından bu isimlerin unutulması veya yok sayılmasıdır. Bu çalışma kapsamında söz konusu kahramanlardan üçüne değinilecek ve bu anlamda tarihe not düşülmeye çalışılacaktır. Şüphesiz konunun kahramanları TMT mücadelesinin içindeki insanlar olsa da asıl sıkıntıyı çekenler hep kadınlar olmuştur. Bu çalışma bu noktadan hareketle bu kadınların da hikâyesidir aslında.

A Cross-Sectional View to the Concepts of Three Women, Heroes and Loyalty

Yıl 2013, Cilt: 6 Sayı: 12, 15 - 55, 01.12.2013

Öz

Turkish Cypriot Struggle History and in particular, starting from 1955, April on which Greek Cypriot terrorist organization EOKA backed by Greece had started fighting against all the innocent people living on the island up to the date 20th July 1974 where Turkish Peace Operation had started against the invading powers of Nikos Sampson de facto dictatorship, is full of unknown, not remembered and unfortunately forgotten events. The most important characteristics of this 19 year long period of struggle is that the sacrifice, the courage, the loyalty and the love of country of some no-name courageous people are ignored on the island. This scientific study aims at spotting on the history focusing on three courageous and heroic persons of the above-mentioned period. Undoubtedly even if the persons here are the members of TMT (Turkish resistance Organization), those are women who have always suffered. This article is actually the story of the women indeed.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA64GE23NV
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ulvi Keser Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2013
Gönderilme Tarihi 1 Aralık 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 6 Sayı: 12

Kaynak Göster

APA Keser, U. (2013). ÜÇ KADIN, KAHRAMANLAR VE VEFA OLGUSUNA KESİTSEL BİR BAKIŞ. Motif Akademi Halkbilimi Dergisi, 6(12), 15-55.