BibTex RIS Kaynak Göster

THE DYNAMICS AND FACTORS OF ETHNO-LINGUISTICS IN LANGUAGE POLICY OF WESTERN BALKAN

Yıl 2012, Cilt: 5 Sayı: 9, 29 - 36, 01.12.2012

Öz

Main purpose of this paper will focus on the language development in the Balkans region; specifically language known as Serbo-Croatian that was primarily used as official language of the former SFRJ (Socialist Federal Republic of Yugoslavia) while using descriptive method. While exploring history of the languages spoken in the Balkan region, research itself will primarily focus on the Bosnia and Herzegovina and its official language known as Bosnian being which is direct decent of the Serbo-Croatian language. Serbo-Croatian language, not long ago was commonly used throughout the SFRJ has been divided in to three different languages known as Bosnian, Serbian and Croatian language, even though they all share majority of common spelling, syntax and pronunciation. The paper itself can be used as a useful resource for the future researches done on the language subject in the Balkan region

Etno- Linguistiğin Batı Balkanlar Dil Politikasindaki Dinamikleri ve Etkileri

Yıl 2012, Cilt: 5 Sayı: 9, 29 - 36, 01.12.2012

Öz

Bu çalışmanın ana amacı Balkan coğrafyasındaki dil gelişimine, özellikle de eski SFYC (Sosyalist Federal Yugoslavya Cumhuriyeti)’nin resmi dili olarak öncelikli kullanıma sahip olan Sırpça-Hırvatça olarak da bilinen dilin gelişimine betimsel yöntem kullanarak odaklanmaktır. Balkanlarda konuşulan dillerin tarihini incelerken araştırmanın kendisi öncelikle Bosna Hersek ve onun doğrudan Sırp-Hırvatçası kökenli bir dil olan resmi dili olarak tanınan Boşnakçaya odaklanacaktır. Kısa süre öncesine kadar SFYC’de yaygın bir şekilde kullanılmakta olan Sırp-Hırvatça, çok sayıda ortak yazım, sözdizimi ve telaffuz kurallarına sahip olmasına rağmen Boşnakça, Sırpça ve Hırvatça olarak bilinen üç farklı dile ayrılmıştır. Balkan coğrafyasında dil ile ilgili yapılacak olan araştırmalarda bu çalışma yararlı bir kaynak olarak kullanılabileceği kanaatindeyiz.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA25HP66DU
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nudzejma Obralıc Bu kişi benim

Azamat Akbarov Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2012
Gönderilme Tarihi 1 Aralık 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 5 Sayı: 9

Kaynak Göster

APA Obralıc, N., & Akbarov, A. (2012). Etno- Linguistiğin Batı Balkanlar Dil Politikasindaki Dinamikleri ve Etkileri. Motif Akademi Halkbilimi Dergisi, 5(9), 29-36.