BibTex RIS Kaynak Göster

Lost Kirkuk Dishes in Turkish Cuisine

Yıl 2012, Cilt: 5 Sayı: 9, 326 - 343, 01.12.2012

Öz

In this article, Turkish cuisine starting from the Central Asia, then to Ottoman and Kirkuk geography has been mentioned in relation to the written sources of those periods and Kirkuk dishes that have been lost in today’s Turkey but that stil continue to exsist in Kirkuk cuisine have been described with their recipes.

TÜRK MUTFAĞINDAN KAYBOLAN KERKÜK YEMEKLERİ

Yıl 2012, Cilt: 5 Sayı: 9, 326 - 343, 01.12.2012

Öz

Bu makalede, Orta Asya’dan başlayarak Osmanlı’ya ve oradan da Kerkük’e kadar uzanan coğrafyadaki Türk mutfağına, dönemlere ait yazılı kaynakların doğrultusunda değinilmiş, günümüz Türkiye’sinde unutulup kaybolan, buna karşın Kerkük Mutfağı’nda yaşayan yemekler, tarifleriyle beraber anlatılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA78NR79GJ
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ziyat Akkoyunlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2012
Gönderilme Tarihi 1 Aralık 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 5 Sayı: 9

Kaynak Göster

APA Akkoyunlu, Z. (2012). TÜRK MUTFAĞINDAN KAYBOLAN KERKÜK YEMEKLERİ. Motif Akademi Halkbilimi Dergisi, 5(9), 326-343.