In this article, Turkish cuisine starting from the Central Asia, then to Ottoman and Kirkuk geography has been mentioned in relation to the written sources of those periods and Kirkuk dishes that have been lost in today’s Turkey but that stil continue to exsist in Kirkuk cuisine have been described with their recipes.
Turks Central Asia Cuisine Ottoman Palace Cuisine Kırkuk Cuisine
Bu makalede, Orta Asya’dan başlayarak Osmanlı’ya ve oradan da Kerkük’e kadar uzanan coğrafyadaki Türk mutfağına, dönemlere ait yazılı kaynakların doğrultusunda değinilmiş, günümüz Türkiye’sinde unutulup kaybolan, buna karşın Kerkük Mutfağı’nda yaşayan yemekler, tarifleriyle beraber anlatılmıştır.
Türkler Orta Asya Türk Mutfağı Osmanlı Saray Mutfağı Kerkük Mutfağı Kaybolan Yemekler
Diğer ID | JA78NR79GJ |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2012 |
Gönderilme Tarihi | 1 Aralık 2012 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2012 Cilt: 5 Sayı: 9 |