BibTex RIS Kaynak Göster

Kamu Yönetimi Kuramları Ve Vatandaş İlişkisi Üzerine Bir Analiz An Analysis On The Public Administration Approaches And Citizen Relations

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 17, 280 - 292, 30.12.2016

Öz

Günümüz dünyasında hızlı ve beklenmedik bir şekilde cereyan eden ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel ve teknolojik birtakım değişimlere hep birlikte şahit olmaktayız. Bu yaşanan baş döndürücü değişimler hem kamu yönetimi disiplinini, hem de kamu yönetiminin hizmet verdiği bireylerle olan ilişkisini pek çok yönde etkilemektedir. Kamu yönetiminin üç önemli yaklaşımı olan Geleneksel Kamu Yönetimi (GKY), Yeni Kamu İşletmeciliği (YKİ) ve Yeni Kamu Hizmeti (YKH) hizmet sunduğu vatandaşı birbirlerinden oldukça farklı muhatap almaktadır. Bu çalışmamızda öncelikle kamu yönetimi içerisinde bulunan her üç yaklaşımın vatandaşa bakış açıları ele alınacak ve sonra yaklaşımların değişen şartlar doğrultusunda vatandaşı nasıl gördükleri tartışılacaktır. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fevzi Kaya

Yayımlanma Tarihi 30 Aralık 2016
Gönderilme Tarihi 5 Mayıs 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 8 Sayı: 17

Kaynak Göster

APA Kaya, F. (2016). Kamu Yönetimi Kuramları Ve Vatandaş İlişkisi Üzerine Bir Analiz An Analysis On The Public Administration Approaches And Citizen Relations. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 8(17), 280-292.