BibTex RIS Kaynak Göster

Toplumsal Değişme Bağlamında Bilginin Değişimi Ve Dönüşümü The Change And Conversion Of The Information In Terms Of The Social Change

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 17, 395 - 405, 30.12.2016

Öz

Bugüne kadar sosyologlar tarafından kimi zaman sosyolojik teoriler kimi zaman da toplumsal dinamikler temel alınarak çok farklı şekillerde tanımı yapılan toplumsal değişme, insanoğlunun var olduğu her zamanda ve her mekanda mevcuttur. Ancak toplumsal değişme, her toplumda aynı seyirde olmamakta; bazı toplumlarda hızlı bazı toplumlarda yavaş, bazı toplumlarda yapıcı bazı toplumlarda ise yıkıcı bir rol üstlenmektedir. Önceleri sanayi toplumu yani modern toplum olarak nitelendirilen sonra post modern sonrasında ise bilgi toplumu olarak nitelendirilen toplumların geçirdiği evreleri geçirme süreci her toplumda aynı şekilde olmamaktadır. Bilgi çağını yaşadığımız şu günlerde toplumsal değişimin seyri bilgiyi mi etkilemekte yoksa bilgi mi toplumsal değişimden etkilenmekte? Toplumsal bağlamda sahip olduğumuz bilgilerimiz bir şekilde değişmekte ve dönüşmekte ancak bu durumun farkında olunması ya da olunmaması bilginin bir değişme süreci geçirdiğini ortaya koymakla mümkün olacaktır. Toplumsal değişmenin bilgiyi ne şekilde etkilediğini ve bilginin dönüşümünün nasıl gerçekleştiğini gözler önüne sermek bu makalenin amacını oluşturmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yasemin Apalı

Yayımlanma Tarihi 30 Aralık 2016
Gönderilme Tarihi 22 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 8 Sayı: 17

Kaynak Göster

APA Apalı, Y. (2016). Toplumsal Değişme Bağlamında Bilginin Değişimi Ve Dönüşümü The Change And Conversion Of The Information In Terms Of The Social Change. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 8(17), 395-405.