BibTex RIS Kaynak Göster

Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Kırsal Turizme Bakış Açılarının Değerlendirilmesine Yönelik Nitel Bir Araştırma - A Qualitative Research On The Students Taking Tourism Education For Assessment Of Their Views On Rural Tourism

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 17, 406 - 423, 30.12.2016

Öz

Bu nitel araştırmada, Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu’nda (BHTMYO) önlisans düzeyinde turizm eğitimi alan 10 öğrencinin kırsal turizme bakış açıları incelenmiş ve verilerinin toplanabilmesi için biri görüşme yapılan kişilerin demografik bilgilerinin yer aldığı bilgi formu, diğeri ise yarı yapılandırılmış görüşme sorularını içeren iki adet ölçü aracı kullanılmıştır. Araştırmadaki erkek öğrencilerin kırsal turizmde çalışabilecekleri yönündeki beyanlarına karşın bayan öğrencilerin hiçbir koşulda kırsal turizmde çalışmayacaklarını beyan etmeleri dikkate alınması gereken önemli bir unsurdur. Katılımcıların büyük çoğunluğu hafta sonu piknik yapma başta olmak üzere, bisiklete binme, yürüyüş, olta balıkçılığı, kuş gözlemciliği ve paraşütle atlama gibi kırsal turizm aktivitelerine katıldıklarını ifade etmişlerdir. Katılımcılar, kırsal turizm ile birlikte yerel halkın refah düzeylerinin yükseleceği, fakat buna karşılık doğal alanların rant uğruna tahribat edileceği ortak görüşüne sahiptirler. Bu araştırma, BHTMYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’nda öğrenim gören öğrencilerin, öğrenim gördükleri süreçte ve mezuniyet sonrası iş hayatlarında kırsal turizme yönelik bakış açılarının bilinmesi ve davranışlarının ne olacağının tespiti açısından önem arz etmektedir. Ayrıca bu konuda yapılacak bilimsel çalışmaların alt yapısının oluşturulmasında önemli bir katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 17, 406 - 423, 30.12.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Utku Ongun

Bekir Gövdere Bu kişi benim

Tuncay Çelik

Yayımlanma Tarihi 30 Aralık 2016
Gönderilme Tarihi 4 Ekim 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 8 Sayı: 17

Kaynak Göster

APA Ongun, U., Gövdere, B., & Çelik, T. (2016). Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Kırsal Turizme Bakış Açılarının Değerlendirilmesine Yönelik Nitel Bir Araştırma - A Qualitative Research On The Students Taking Tourism Education For Assessment Of Their Views On Rural Tourism. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 8(17), 406-423.