Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Yabancı Hakem Kararlarının Tenfızine Engel Bir Durum: Tahkim Sözleşmesinin Geçersiz Olması

Yıl 2017, Cilt: 23 Sayı: 1, 303 - 323, 15.05.2017

Öz

    Tahkim anlaşması geçersiz ise, verilen hakem kararının tenfizi, aleyhine tenfiz istenen tarafın bunu ileri sürmesi üzerine reddedilecektir. Pek çok uluslararası sözleşme ve milletlerarası tahkim ile ilgili iç hukuk mevzuatı tahkim sözleşmesinin şekli geçerliliği ile ilgili maddi kanunlar ihtilafı kuralı getirmiş ve yazılılık esasını kabul etmiştir. Diğer taraftan tahkim sözleşmesi, taraf ehliyeti açısından ve esastan da geçerli olmalıdır.

    Bu makale tahkim sözleşmesinin şekli geçerlilik koşullarını, taraf ehliyetine ve tahkim sözleşmesinin esastan geçerliliğine uygulanacak hukuku irdelemektedir.

ABSTRACT

    Enforcement of the arbitral awards will be refused at the request of the party against whom it is invoked, if that party proves that the arbitration agreement which is essential for the arbitration proceeding is null and void. Most international conventions and national arbitration laws contain substantive conflict of law provisions in relation to form requirements which is in writing. On the other hand arbitration agreements must be valid in terms of party’s capacity and substantiality.

    This article analyses the formal requirements of arbitration agre- ement as well as applicable law to capacity of the parties to enter into an arbitration agreement and to its substantive validity.

Kaynakça

  • AKINCI, Ziya, Milletlerarası Tahkim, İstanbul, 2016.
Yıl 2017, Cilt: 23 Sayı: 1, 303 - 323, 15.05.2017

Öz

Kaynakça

  • AKINCI, Ziya, Milletlerarası Tahkim, İstanbul, 2016.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sibel Özel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 15 Mayıs 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Cilt: 23 Sayı: 1

Kaynak Göster