ORTAÖĞRETİMDE TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ İÇİN YENİ BİR MODEL OLUŞTURULMASI

Cilt: 1 Sayı: 2 3 Ocak 2014
  • Yiğit Tuğcuoğlu
PDF İndir
TR

ORTAÖĞRETİMDE TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ İÇİN YENİ BİR MODEL OLUŞTURULMASI

Öz

Teknoloji ve Tasarım dersi ülkemiz müfredatında 2006-2007 öğretim yılından itibaren ortaöğretim 6,7 ve 8. sınıflar düzeyinde zorunlu ders olarak yer almaktadır. Ders ile ilgili olarak yayınlanmış olan resmi kaynak kitapçığı mevcuttur. Ders daha önceleri müfredatta yer almakta olan iş teknik dersinin yerine getirilmiştir. Benzeri bir değişim ve benzer içerikli derslere pek çok farklı ülkede rastlanmaktadır. Bunlar içerisinde en eski ve gelişmiş olan düzenleme İngiltere’de yer alan Tasarım ve Teknoloji (Design and Technology) dersidir. Yurt dışındaki uzun süreli deneyime bağlı olarak geliştirilmiş olan ders içeriği dikkate alınarak ülkemiz koşulları çerçevesinde derse yönelik bir model önerisi geliştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. unable to copy text

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Yiğit Tuğcuoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

3 Ocak 2014

Gönderilme Tarihi

27 Aralık 2013

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2011 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Tuğcuoğlu, Y. (2014). ORTAÖĞRETİMDE TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ İÇİN YENİ BİR MODEL OLUŞTURULMASI. Sanat - Tasarım Dergisi, 1(2), 31-34. https://izlik.org/JA59XU67LB
AMA
1.Tuğcuoğlu Y. ORTAÖĞRETİMDE TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ İÇİN YENİ BİR MODEL OLUŞTURULMASI. Sanat - Tasarım Dergisi. 2014;1(2):31-34. https://izlik.org/JA59XU67LB
Chicago
Tuğcuoğlu, Yiğit. 2014. “ORTAÖĞRETİMDE TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ İÇİN YENİ BİR MODEL OLUŞTURULMASI”. Sanat - Tasarım Dergisi 1 (2): 31-34. https://izlik.org/JA59XU67LB.
EndNote
Tuğcuoğlu Y (01 Ocak 2014) ORTAÖĞRETİMDE TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ İÇİN YENİ BİR MODEL OLUŞTURULMASI. Sanat - Tasarım Dergisi 1 2 31–34.
IEEE
[1]Y. Tuğcuoğlu, “ORTAÖĞRETİMDE TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ İÇİN YENİ BİR MODEL OLUŞTURULMASI”, Sanat - Tasarım Dergisi, c. 1, sy 2, ss. 31–34, Oca. 2014, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA59XU67LB
ISNAD
Tuğcuoğlu, Yiğit. “ORTAÖĞRETİMDE TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ İÇİN YENİ BİR MODEL OLUŞTURULMASI”. Sanat - Tasarım Dergisi 1/2 (01 Ocak 2014): 31-34. https://izlik.org/JA59XU67LB.
JAMA
1.Tuğcuoğlu Y. ORTAÖĞRETİMDE TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ İÇİN YENİ BİR MODEL OLUŞTURULMASI. Sanat - Tasarım Dergisi. 2014;1:31–34.
MLA
Tuğcuoğlu, Yiğit. “ORTAÖĞRETİMDE TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ İÇİN YENİ BİR MODEL OLUŞTURULMASI”. Sanat - Tasarım Dergisi, c. 1, sy 2, Ocak 2014, ss. 31-34, https://izlik.org/JA59XU67LB.
Vancouver
1.Yiğit Tuğcuoğlu. ORTAÖĞRETİMDE TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ İÇİN YENİ BİR MODEL OLUŞTURULMASI. Sanat - Tasarım Dergisi [Internet]. 01 Ocak 2014;1(2):31-4. Erişim adresi: https://izlik.org/JA59XU67LB