EKONOMİK KATMA DEĞER EVA ’İN HESAPLANMASI VE GEREKLİ MUHASEBE DÜZELTMELERİ
Öz
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- ALTAY, Erdinç – ANIL, Duygu : “Kamuyu Aydınlatma Aracı Olarak Finansal Raporların Hisse Senedi Getiri Oranları Üzerindeki Etkisinin Sınanması”, ÖNERİ Dergisi, Cilt : 6, Sayı : 21, Ocak 2004, ss.107-119.
- ARPACI, Altar Ömer : “Araştırma Geliştirme (AR-GE) Giderlerinin Vergi Ertelemesi Yönü”, Vergi Sorunları Dergisi, Sayı : 190, Temmuz, 2004, ss. 15-21.
- BEHR, Georgio : “Muhasebedeki Yenilikler ve Trendler Ulusal ve Uluslararası Gelişme Eğilimleri” (Çeviren : Melek Acar Boyacıoğlu), Prof.Dr.Yüksel Koç Yalkın’a Armağan, Türmob Yayınları, No: 221, Ankara 2003, ss.117-130.
- EHRBAR, Al : EVA: The Real Key to Creating Wealth, John Wiley & Sons., Inc., ABD, 1998 ÇELİK, Orhan : “İşletmelerde Bir Performans Ölçütü Olarak Ekonomik Katma Değer (EKD) ve Türk Telekom A.Ş.’de Uygulaması”, MÖDAV Muhasebe ve Bilim Dünyası Dergisi, Cilt : 4, Sayı :1 , Mart 2002, ss.21-55.
- ERGİNCAN, Yakup : “EVA® (Economic Value Added) ve MVA® (Market Value Added): İMKB’deki Hisse Senedi Fiyatları Üzerinde Ekonometrik Bir Analiz”, Yayınlanmamış Doktora Tezi, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü, İstanbul 2001
- ERTUNA, Özer : “21. Yüzyılın Basında Muhasebe’nin Gündemi”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, Sayı : 17, Ocak 2003, ss.8-13
- GÜRBÜZ, A.Osman, ERGİNCAN, Yakup : “Ekonomik Katma Değer (Economic Value Added)(EVA®) ve Net Kâr İMKB’deki Hisse Senedi Fiyatlarının Analizi (1995-2000).”, ÖNERİ Dergisi, Cilt:6, Sayı:21, Ocak 2004, ss.33-42.
- GÜRBÜZ, A.Osman, ERGİNCAN, Yakup : “Şirket Değerlemesi : Klasik ve Modern Yaklaşımlar”, Literatür Yayınları, İstanbul 2004,
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yazarlar
İpek Türker
Bu kişi benim
Yayımlanma Tarihi
1 Mayıs 2005
Gönderilme Tarihi
-
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2005 Sayı: 15