Lazer tarama verilerine ait kuramsal ve uygulamalı araştırma, tarama-inceleme, bildiri, vaka çalışması, kısa rapor ve editöre mektup niteliklerinden birine uygun eserler hakem değerlendirmesinden yayınlanabilir olduğuna dair karar verildikten sonra yayımlanır. Bilimsel yazım kurallarına uygun olarak hazırlanan eser, dergi editörlüğünce değerlendirme için hakemlere gönderilir.
Türkiye LİDAR Dergisinde KÖR HAKEMLİK uygulaması mevcuttur. Yayımlanmasına, hakemlerin görüşü doğrultusunda Dergi Editör ve Yayın Kurulu karar verir. Gönderilen makaleler yayınlansın veya yayınlanmasın iade edilmez. Dergimizde yayınlanan yazıların her türlü sorumluluğu (bilimsel, mesleki, hukuki, etik v.b.) yazarlara aittir. Yayınlanan yazıların telif hakkı dergiye aittir ve referans gösterilmeden aktarılamaz.
Araştırmacılar arasındaki bilimsel iletişimi oluşturmak amacıyla aşağıda nitelikleri açıklanan, başka bir yerde yayımlanmamış makaleler Türkçe olarak kabul edilmekte ayrıca Türkçe makalede özetinin ingilizce de basılması zorunluluğu vardır.
Bütün yazıların Telif Hakkı Devri, yazarlarına bir form gönderilmek suretiyle alınır. Telif Hakkı Devir Formu göndermeyen yazarların yayınları işleme konmaz. Yayınlanmasına karar verilen yazılar üzerine yazarlarınca hiçbir eklenti yapılamaz.
Her yazı konusu ile ilgili en az iki hakeme gönderilerek şekil ve içerik bakımından incelettirilir. Dergide yayınlanabilecek nitelikteki yazılar dizgisi yapıldıktan sonra, yazarlarına gönderilerek baskı öncesi gözden istenir. Makale içinde, dergide basıldığı haliyle gözüken hataların sorumluluğu yazarlarına aittir. Hata, editörlük ofisinden kaynaklandığı takdirde düzeltme yayınlanabilir.
Türkiye LİDAR Dergisi,
Yersel, hava ve mobil LİDAR kullanım alanında ulusal ve uluslararası gelişmeleri; Harita, Jeoloji, Çevre, Maden, Şehir Plancılığı, Ziraat vb. mühendislik alanı, Arkeoloji ve mimarlık ile ilgilenen bilim insanlarının bilgisine sunmak,
Aşağıdaki konularla doğrudan veya dolaylı faaliyetlerde bulunan bilim adamları, araştırmacılar, mühendisler ve diğer uygulayıcılar arasında bilgi ve deneyim paylaşımını güçlendirecek ve hızlandıracak kolay erişilebilir ve geniş kapsamlı bir tartışma ortamı sağlamak.
Dünyada ve Türkiye'de teknolojik ve ekonomik kalkınmada rol oynayabilecek mesleki
gelişmelerle ilgili sorunların çözümünde büyük önem taşıyan LiDAR teknolojisi ile kurumlar arası
işbirliğinin başlatılmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunmak.
Türkiye LİDAR Dergisinin kapsamı;
✓ Temel LİDAR Uygulamaları,
✓ LiDAR Platformları
✓ Yersel LiDAR Uygulamaları
✓ El Tipi LiDAR Uygulamaları
✓ Mobil LiDAR Uygulamaları
✓ Giyilebilir LiDAR Uygulamaları
✓ Hava LiDAR Uygulamaları
✓ İHA LiDAR Uygulamaları
✓ LiDAR Otonom Sistemleri
✓ LiDAR ile Arttırılmış Gerçeklik ve sanal gerçeklik (VR) uygulamaları,
✓ LiDAR verileri ile Coğrafi Bilgi Sistemleri entegrasyonu,
✓ LiDAR ile Belgeleme Çalışmaları
✓ LiDAR ile Endüstriyel ölçmeler,
✓ LiDAR ile Deformasyon ve Heyelan Ölçmeleri,
✓ LiDAR ile Madencilik Ölçmeleri,
✓ LiDAR ile Şehircilik ve Ulaşım Planları Çalışmaları,
✓ LiDAR ile Tarım Uygulamaları,
✓ LiDAR ile Hidrografik Uygulamaları,
✓ LiDAR ile 3D modelleme
✓ LiDAR ile apılan tüm multidisipliner çalışmalar,
Türkiye LiDAR Dergisi