İzmir Akdeniz Akademisi, Akdeniz’in tarihsel önemdeki çeşitli tarım ürünlerini ele aldığı konferans dizilerini sürdürüyor. İzmir Sanat’ta 25 Mayıs 2019 günü düzenlenen konferans “Boyoz ve Keşkeğin Akdeniz’deki Yolculuğu” başlığını taşıyordu. Moderatörlüğünü Alp Yücel Kaya’nın yaptığı bu buluşmanın konularından ilki İzmir’in simge fırın işlerinden boyozdu. İkinci konuşmacı, Kültürel Araştırmalar Vakfı’ndan Nihal Kadıoğlu Çevik ise buğdayın Anadolu’da törensel bir yemeğe dönüşmüş hali olan keşkeği ele aldı.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ekim 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 |