Kısa Rapor
BibTex RIS Kaynak Göster

Boyozun Akdeniz'deki Yolculuğu

Yıl 2019, Sayı: 5, 100 - 102, 01.10.2019
https://doi.org/10.32325/iaad.2019.9

Öz

İzmir Akdeniz Akademisi, Akdeniz’in tarihsel önemdeki çeşitli tarım ürünlerini ele aldığı konferans dizilerini sürdürüyor. İzmir Sanat’ta 25 Mayıs 2019 günü düzenlenen konferans “Boyoz ve Keşkeğin Akdeniz’deki Yolculuğu” başlığını taşıyordu. Moderatörlüğünü Alp Yücel Kaya’nın yaptığı bu buluşmanın konularından ilki İzmir’in simge fırın işlerinden boyozdu. İkinci konuşmacı, Kültürel Araştırmalar Vakfı’ndan Nihal Kadıoğlu Çevik ise buğdayın Anadolu’da törensel bir yemeğe dönüşmüş hali olan keşkeği ele aldı.

Kaynakça

  • Kaynakçası yoktur.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Nejat Yentürk

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2019
Yayımlandığı Sayı Yıl 2019 Sayı: 5

Kaynak Göster

Chicago Yentürk, Nejat. “Boyozun Akdeniz’deki Yolculuğu”. Meltem İzmir Akdeniz Akademisi Dergisi, sy. 5 (Ekim 2019): 100-102. https://doi.org/10.32325/iaad.2019.9.