Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster

Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon

Yıl 2017, Cilt: 3 Sayı: (1-2) Çift sayı, 24 - 29, 26.12.2017

Öz



Özet: Sürdürülebilir su ürünleri üretiminin en önemli amacı minimum
ekolojik etkiye sahip sistemler kullanılarak doğal kaynakların sürdürülebilir
şekilde kullanarak yiyecek üretmektir. Su ürünleri üretiminde atık sular
çevrede olumsuz etkilere neden olabilecek birçok şey içermektedir. Bu
içerikleri, çözünmüş ya da parçacıklı organik maddeler, besi elementleri, özel
organik veya inorganik bileşikler olabilir. Kapalı devre sistemler atık
yönetimi ve besin dönüşümü noktasında atık suyun kullanımında ayrıcalıklar
ortaya koyabilir. Bu yüzden, bu çalışmada kültür balıkçılığında kullanılan
mekanizasyon araçlarından bahsedilmiştir. Bu mekanizasyon araçlarının kullanım
amacı ve nasıl kullanılacağına dair bilgiler verilmiştir. Sonuç olarak
mekanizasyona neden ihtiyaç duyulduğuna değinilmiş ve eksikliğin nasıl
giderileceği konusun da tavsiyelerde bulunulmuştur.



Kaynakça

  • Anonim, 2011. Su Ürünleri İstatistikleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı. (Erişim tarihi: 20.12.2016).
  • Anonim, 2012. TÜİK, Su Ürünleri İstatistikleri. (Erişim tarihi: 30.12.2016).
  • Anonim, 2013. Türkiye İstatistik Kurumu, Su Ürünleri İstatistikleri. (Erişim tarihi: 30.12.2016).
  • Anonim, 2014. Türkiye İstatistik Kurumu, Su Ürünleri İstatistikleri. (Erişim tarihi:10.12.2016).
  • Anonim, 2013. Filtrasyon Sistemleri www.akuamaks.com (19.12.2016)
  • Anonim, 2014. Dünya Gıda ve Tarım Örgütü. (Erişim tarihi: 20.12.2016).
  • Birici, N., Şeker, T., Balci M., Çelik, B., Kiliç, A., Güneş. S., 2006. Elaziğ ili su ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde mekanizasyonun kullanimi. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. Fırat University Journal of Social Science Cilt: 16, Sayı: 2 Sayfa: 43-62, Elazığ
  • Davies, R. M.Davies, O. A.Inko-Tariah M. B. and Bekibele, D.O., 2008. The mechanization of fish farms in rivers state. World Applied Sciences Journal 3 (6): 926-929
  • Dikel, S. 2009. Su ÜrünlerindeMekanizasyon. Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yayınları Yayın No: 12/ 2. Baskı Adana
  • Dünya Gıda ve Tarım Örgütü. 2011. Yearbook of Fishery and Aquaculture Statistics.
  • Durmaz, Y., 2015. Canlı Balıkların Nakli.Veteriner Kontrol Tarım, Samsun.
  • FAO, 2014. Dünya Su Ürünleri Raporu.
  • FAO, 2015. Dünya Su Ürünleri Raporu.
  • Özkan, B., 2006. Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon. SUMAE Yunus Araştırma Bülteni, 6:3.
  • Pervin, İ.O., Aydiner, M., Karamanoğlu, A.K., Göktepe, Ç., Soğanci, C., Korkut, A.Y., Kop, A., 2014. Kuluçkahaneler Ve Balık Çiftlikleri İçin Merkezi Ve Kendiliğinden Hareketli Yemleme Sistemleri. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Yetiştiricilik Bölümü, 35100, Bornova/Izmir
  • Ustaoğlu, S., Dalkiran, G., 2005. Akuakültürde Kapalı Devre Sistemlerin Kullanımı. Ulusal Su Günleri, Trabzon (4), 454-460.
Yıl 2017, Cilt: 3 Sayı: (1-2) Çift sayı, 24 - 29, 26.12.2017

Öz

Kaynakça

  • Anonim, 2011. Su Ürünleri İstatistikleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı. (Erişim tarihi: 20.12.2016).
  • Anonim, 2012. TÜİK, Su Ürünleri İstatistikleri. (Erişim tarihi: 30.12.2016).
  • Anonim, 2013. Türkiye İstatistik Kurumu, Su Ürünleri İstatistikleri. (Erişim tarihi: 30.12.2016).
  • Anonim, 2014. Türkiye İstatistik Kurumu, Su Ürünleri İstatistikleri. (Erişim tarihi:10.12.2016).
  • Anonim, 2013. Filtrasyon Sistemleri www.akuamaks.com (19.12.2016)
  • Anonim, 2014. Dünya Gıda ve Tarım Örgütü. (Erişim tarihi: 20.12.2016).
  • Birici, N., Şeker, T., Balci M., Çelik, B., Kiliç, A., Güneş. S., 2006. Elaziğ ili su ürünleri yetiştiricilik işletmelerinde mekanizasyonun kullanimi. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. Fırat University Journal of Social Science Cilt: 16, Sayı: 2 Sayfa: 43-62, Elazığ
  • Davies, R. M.Davies, O. A.Inko-Tariah M. B. and Bekibele, D.O., 2008. The mechanization of fish farms in rivers state. World Applied Sciences Journal 3 (6): 926-929
  • Dikel, S. 2009. Su ÜrünlerindeMekanizasyon. Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yayınları Yayın No: 12/ 2. Baskı Adana
  • Dünya Gıda ve Tarım Örgütü. 2011. Yearbook of Fishery and Aquaculture Statistics.
  • Durmaz, Y., 2015. Canlı Balıkların Nakli.Veteriner Kontrol Tarım, Samsun.
  • FAO, 2014. Dünya Su Ürünleri Raporu.
  • FAO, 2015. Dünya Su Ürünleri Raporu.
  • Özkan, B., 2006. Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon. SUMAE Yunus Araştırma Bülteni, 6:3.
  • Pervin, İ.O., Aydiner, M., Karamanoğlu, A.K., Göktepe, Ç., Soğanci, C., Korkut, A.Y., Kop, A., 2014. Kuluçkahaneler Ve Balık Çiftlikleri İçin Merkezi Ve Kendiliğinden Hareketli Yemleme Sistemleri. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Yetiştiricilik Bölümü, 35100, Bornova/Izmir
  • Ustaoğlu, S., Dalkiran, G., 2005. Akuakültürde Kapalı Devre Sistemlerin Kullanımı. Ulusal Su Günleri, Trabzon (4), 454-460.
Toplam 16 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Konular Hidrobiyoloji
Bölüm Derleme
Yazarlar

Halil Özçelik

Kerem Alagöz Bu kişi benim

Adem Yavuz Sönmez

Yayımlanma Tarihi 26 Aralık 2017
Kabul Tarihi 21 Kasım 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Cilt: 3 Sayı: (1-2) Çift sayı

Kaynak Göster

APA Özçelik, H., Alagöz, K., & Sönmez, A. Y. (2017). Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon. Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, 3((1-2) Çift sayı), 24-29.
AMA Özçelik H, Alagöz K, Sönmez AY. Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon. Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi. Aralık 2017;3((1-2) Çift sayı):24-29.
Chicago Özçelik, Halil, Kerem Alagöz, ve Adem Yavuz Sönmez. “Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon”. Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 3, sy. (1-2) Çift sayı (Aralık 2017): 24-29.
EndNote Özçelik H, Alagöz K, Sönmez AY (01 Aralık 2017) Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon. Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 3 (1-2) Çift sayı 24–29.
IEEE H. Özçelik, K. Alagöz, ve A. Y. Sönmez, “Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon”, Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, c. 3, sy. 1-2, ss. 24–29, 2017.
ISNAD Özçelik, Halil vd. “Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon”. Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi 3/1-2 (Aralık 2017), 24-29.
JAMA Özçelik H, Alagöz K, Sönmez AY. Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon. Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi. 2017;3:24–29.
MLA Özçelik, Halil vd. “Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon”. Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, c. 3, sy. (1-2) Çift sayı, 2017, ss. 24-29.
Vancouver Özçelik H, Alagöz K, Sönmez AY. Kültür Balıkçılığında Mekanizasyon. Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi. 2017;3((1-2) Çift sayı):24-9.