Doğu Karadeniz Bölgesi farklı coğrafi ve iklim yapısı ile Çay ve Fındık başta olmak üzere; kivi, mandarin, kokulu siyah üzüm gibi meyveler yanında lahana ve fasulye gibi sebze türlerinin de yetiştiriciliğinin de yapıldığı bir bölgemizdir. Araştırma da üretici, hal esnafı, satıcı ve tüketiciler açısından bölgenin muhafaza potansiyeli incelenmiştir. Bölgede yetiştirilen bahçe bitkilerinin muhafaza durumu bu araştırma ile detaylı olarak ortaya konularak, bu alanda yapılabilecek tesis ve altyapı ile ilgili temel stratejilere katkı sağlanması hedeflenmiştir.
Bölüm | Makaleler |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 4 Ekim 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 2 - Özel Sayı (Sempozyum) |