BibTex RIS Kaynak Göster

Dialogue in Diaspora? The Perspectives for the Interreligious Dialogues of Muslim Groups in the West

Yıl 2008, Cilt: 5 Sayı: 3, 143 - 187, 01.09.2008

Öz

Muslims as Migrants or converted who contributed to the Western plurality give some enormous struggles to fulfill their creeds, practices, feasts and other symbolic values in the most awe condition. This article deals with “the multi- dimensional meaning of the interfaith dialogue” for the Muslim groups living in Britain of multi- cultures, for the Muslim groups living in French pluralism which has got a dialectical position with secularism, for the Muslim groups in Germany where the integration rather than assimilation is demanded and lastly for Muslim Groups living in the American pluralism which gives permission to be both American and ethnical one.

Diasporada Diyalog? Batı’da Müslüman Grupların Dinlerarası Diyalog Perspektifleri

Yıl 2008, Cilt: 5 Sayı: 3, 143 - 187, 01.09.2008

Öz

Batı çoğulculuğuna katkı sağlayan göçmen veya mühtedi Müslümanlar, inanç, uygulama, bayram ve diğer sembolik değerlerini en derin huşu içinde tam olarak ifa etmek için çaba harcarlar. Bu makale, etkili sömürge imparatorluğu çok kültürlü yapısı, bir diğer kadim sömürgeci devlet Fransa’nın diyalog- laiklik diyalektiğine sıkışan karma kültürel çoğulculuğu, Almanya’nın asimilasyondan ziyade entegrasyon talep eden iş gücü ağırlıklı dünyası ile ABD’nin hem Amerikalı hem de etnik dindar olmaya izin veren liberal çoğulculuğu ile belirginleşen Batı’da öteki din mensuplarıyla birlikte barış içinde ve toplumla barışık yaşamak isteyen farklı etnik kimliklerdeki Müslümanlar için dinler arası diyalogun çok boyutlu” anlamını” irdelemeye çalışacaktır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Alıcı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2008
Gönderilme Tarihi 5 Kasım 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 5 Sayı: 3

Kaynak Göster

ISNAD Alıcı, Mustafa. “Diasporada Diyalog? Batı’da Müslüman Grupların Dinlerarası Diyalog Perspektifleri”. Milel ve Nihal 5/3 (Eylül 2008), 143-187.