Araştırma Makalesi

ÖZEL MÜZİK KURSLARININ PANDEMİ SÜRECİNDEKİ UZAKTAN EĞİTİM DURUMLARI

Cilt: 49 Sayı: 1 29 Aralık 2020
PDF İndir
EN TR

ÖZEL MÜZİK KURSLARININ PANDEMİ SÜRECİNDEKİ UZAKTAN EĞİTİM DURUMLARI

Öz

Bu araştırmada Covid-19 pandemisi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 16 Mart-1 Haziran 2020 tarihleri arasında yüz yüze eğitim faaliyetlerine ara verilen Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel müzik kurslarının uzaktan eğitimden ne derecede faydalandıklarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Betimsel tarama modelinin kullanıldığı araştırmanın çalışma grubunu 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren 285 müzik kursundan 105’i oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak araştırmacılar tarafından oluşturulan açık ve kapalı sorulardan oluşan anket formu kullanılmıştır. Verilerin çözümlenmesinde nitel ve nicel veri analiz yöntemleri kullanılmıştır. Araştırmanın sonucunda kursların pandemiyle birlikte uzaktan eğitim hakkında daha çok bilgi sahibi oldukları, pandemiden önce uzaktan eğitim kullanmamış kursların pandemiyle birlikte uzaktan eğitime geçtikleri, uzaktan eğitime geçen kursların daha çok video konferans yöntemini barındıran eş zamanlı modeli tercih ettikleri tespit edilmiştir. Bu çalışmadan elde edilecek bulguların bu tür kursların idarecilerine, öğretmenlerine, öğrenci ve velilerine, araştırmacılara ve ilgililere fayda sağlayacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. ADİLEH, Mu’tasem (2012). “Teaching Music as a University Elective Course Through E-Learning”, Australian Journal of Music Education, 1, ss. 71-79.
  2. AZOULAY, Audrey (2020). 29 milyon öğrenci. https://en.unesco.org/news/290-million-students-out-school-due-covid-19-unesco-releases-first-global-numbers-and-mobilizes adresinden 24.08.2020 tarihinde erişilmiştir.
  3. AKSOY, Y. NAYİR, A.E. (2020) “Suzuki Yöntemi ile Keman Eğitiminde Çevrimiçi ve Çevrimdışı Uzaktan Eğitim Araçlarının Kullanımına İlişkin Aile ve Uzman Görüşleri”, Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, 8,104, ss. 34-42. BRÄNDSTRÖM, S., WİKLUND, C., ve LUNDSTRÖM, E. (2012). “Developing Distance Music Education in Arctic Scandinavia: Electric Guitar Teaching and Master Classes”, Music Education Research, 14, 4, ss. 448–456.
  4. CAN, Aylin, A. (2017). “Müzik Eğitimi Kurumlarında Çalgı Eğitimi Alan Lisansüstü Öğrencilerin Uzaktan Eğitime Yönelik Görüşlerinin Belirlenmesi”, The Journal of Academic Social Sciences, 45, ss. 155–168.
  5. CANBAY, A. ve Nacakcı, Z. (2011). “Mektupla Keman Öğretim Uygulamasına Yönelik İçerik Analizi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 11, 21, s. 134–152.
  6. İŞMAN, Aytekin (2011). Uzaktan eğitim. Ankara: Pegem Akademi.
  7. KARAHAN, Ahmet. S. (2016). “Eş Zamanlı Uzaktan Piyano Öğretiminin Geleneksel Piyano Öğretimiyle Karşılaştırılması”, Journal of Turkish Studies, 11, 21, ss. 211.
  8. KARASAR, Niyazi (2011). Bilimsel Araştırma Yöntemi, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yayımlanma Tarihi

29 Aralık 2020

Gönderilme Tarihi

18 Kasım 2020

Kabul Tarihi

10 Aralık 2020

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2020 Cilt: 49 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Aksoy, Y., Güçlü, O., & Nayir, A. E. (2020). ÖZEL MÜZİK KURSLARININ PANDEMİ SÜRECİNDEKİ UZAKTAN EĞİTİM DURUMLARI. Milli Eğitim Dergisi, 49(1), 947-967. https://doi.org/10.37669/milliegitim.827709

Cited By