SOVYETLER BİRLİĞİNİN DAĞILMASINDAN SONRA KIRGIZİSTAN İLE İLİŞKİLERDE TÜRK MEDYASI: TRT-AVRASYA, TRT-TÜRK VE TRT-AVAZ

Cilt: 3 Sayı: 3 1 Eylül 2014
  • Süleyman Tongut
  • Cevit Yavuz
PDF İndir
EN TR

AFTER THE BREAKUP OF THE SOVIET UNION TURKISH MEDIA RELATIONS WITH KYRGYZSTAN: TRT-EURASIA, TRT-TURK AND TRT AVAZ

Öz

After Kyrgyzstan had for many years under the rule of Russian Tsardom and the Soviet government, relations between Turkiye and Kyrgyzstan has begun with Kyrgyzstan’s independence and towards the 21st century, it has progressed strongly. Turkiye’s deep-rooted tradition of state and the geopolitical situation in the world has been a model for the integration of Kyrgyzstan. Between Turkiye and other Turkic Republics as with Kyrgyzstan, for strengthening the linguistic, historical and cultural common values through the international television broadcasting within structure of TRT in the region, channels of TRT - EURASIA, TRT- TURK and TRT-AVAZ have been opened. In our study, developments in the relations between the two countries, the importance of international television broadcasting in the relations and works of TRT are discussed. The observation methods and literature review have been utilized in research

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Andican, A. A., (2013), “Bağımsızlıktan Günümüze Kırgızistan-Türkiye İlişkileri ve Geleceğe İlişkin Düşünceler”,Stratejik Düşünce Enstitüsü Kırgızistan – Türkiye İlişkilerinin Geleceği Sempozyumu, Yıl 2013 Mayıs, Bişkek, s.3-9.
  2. Akarcalı, S., (1997), Türkiye’de Kamusal Radyodan Özel Radyo ve Televizyona Geçiş Süreci, Punto Matbaacılık, Ankara.
  3. Akarcalı, S., (2003), Radyo ve Televizyonda Türk Dış Yayınları, İmaj Yayınevi, Ankara.
  4. Bogatyriev, V.,(2012), “Political Aspects of Kyrgyz-Turkish Relations”, The Role and Perception of Turkey in Kyrgyzstan, (Executive Editor: Katja Meyer), Friedrich Ebert Stiftung, Bishkek.
  5. Demir, A. F., (2003), “Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Sonrası Türkiye ile Orta Asya Arasındaki İlişkiler ve Bu Konuda Etkili Olan Faktörler”, Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı Yayınları Stratejik Araştırmalar Dergisi, Yıl 2003, Cilt 1, Sayı 2, s.161-178.
  6. Demirkıran, C., (2008), “Uluslararası Televizyon Yayıncılığının Tarihsel Gelişim Süreci: Fransa TV5 MONDE ile Türkiye TRT-INT ve TRT TÜRK Karşılaştırmalı İncelemesi”, Yayınlanmamış Doktora Tezi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  7. Demirkıran, C., (2011), “Türk-Arap İlişkileri Bağlamında Türkiye’nin Yabancı Dilde İlk Uluslararası Kamu Televizyonu: TRT ET Türkiye (TRT Arapça)”, E-Journal of New World Sciences Academy, 2011, Vol.6, Num.3, s.424-432.
  8. Efegil, E., (2009), “Rationality Question of Turkey’s Central Asia Policy”, Bilgi Dergisi, Yıl 2009, Cilt 11, Sayı 2, s.72-92.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Süleyman Tongut Bu kişi benim

Cevit Yavuz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Eylül 2014

Gönderilme Tarihi

1 Eylül 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2014 Cilt: 3 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA
Tongut, S., & Yavuz, C. (2014). SOVYETLER BİRLİĞİNİN DAĞILMASINDAN SONRA KIRGIZİSTAN İLE İLİŞKİLERDE TÜRK MEDYASI: TRT-AVRASYA, TRT-TÜRK VE TRT-AVAZ. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 3(3), 133-145. https://izlik.org/JA86RG45ZW
AMA
1.Tongut S, Yavuz C. SOVYETLER BİRLİĞİNİN DAĞILMASINDAN SONRA KIRGIZİSTAN İLE İLİŞKİLERDE TÜRK MEDYASI: TRT-AVRASYA, TRT-TÜRK VE TRT-AVAZ. MJSS. 2014;3(3):133-145. https://izlik.org/JA86RG45ZW
Chicago
Tongut, Süleyman, ve Cevit Yavuz. 2014. “SOVYETLER BİRLİĞİNİN DAĞILMASINDAN SONRA KIRGIZİSTAN İLE İLİŞKİLERDE TÜRK MEDYASI: TRT-AVRASYA, TRT-TÜRK VE TRT-AVAZ”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 3 (3): 133-45. https://izlik.org/JA86RG45ZW.
EndNote
Tongut S, Yavuz C (01 Eylül 2014) SOVYETLER BİRLİĞİNİN DAĞILMASINDAN SONRA KIRGIZİSTAN İLE İLİŞKİLERDE TÜRK MEDYASI: TRT-AVRASYA, TRT-TÜRK VE TRT-AVAZ. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 3 3 133–145.
IEEE
[1]S. Tongut ve C. Yavuz, “SOVYETLER BİRLİĞİNİN DAĞILMASINDAN SONRA KIRGIZİSTAN İLE İLİŞKİLERDE TÜRK MEDYASI: TRT-AVRASYA, TRT-TÜRK VE TRT-AVAZ”, MJSS, c. 3, sy 3, ss. 133–145, Eyl. 2014, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA86RG45ZW
ISNAD
Tongut, Süleyman - Yavuz, Cevit. “SOVYETLER BİRLİĞİNİN DAĞILMASINDAN SONRA KIRGIZİSTAN İLE İLİŞKİLERDE TÜRK MEDYASI: TRT-AVRASYA, TRT-TÜRK VE TRT-AVAZ”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 3/3 (01 Eylül 2014): 133-145. https://izlik.org/JA86RG45ZW.
JAMA
1.Tongut S, Yavuz C. SOVYETLER BİRLİĞİNİN DAĞILMASINDAN SONRA KIRGIZİSTAN İLE İLİŞKİLERDE TÜRK MEDYASI: TRT-AVRASYA, TRT-TÜRK VE TRT-AVAZ. MJSS. 2014;3:133–145.
MLA
Tongut, Süleyman, ve Cevit Yavuz. “SOVYETLER BİRLİĞİNİN DAĞILMASINDAN SONRA KIRGIZİSTAN İLE İLİŞKİLERDE TÜRK MEDYASI: TRT-AVRASYA, TRT-TÜRK VE TRT-AVAZ”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, c. 3, sy 3, Eylül 2014, ss. 133-45, https://izlik.org/JA86RG45ZW.
Vancouver
1.Süleyman Tongut, Cevit Yavuz. SOVYETLER BİRLİĞİNİN DAĞILMASINDAN SONRA KIRGIZİSTAN İLE İLİŞKİLERDE TÜRK MEDYASI: TRT-AVRASYA, TRT-TÜRK VE TRT-AVAZ. MJSS [Internet]. 01 Eylül 2014;3(3):133-45. Erişim adresi: https://izlik.org/JA86RG45ZW

MANAS Journal of Social Studies (MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi)     

Yayınlanan sayılar, sayı dosyaları ve makale dosyaları creative commons CC-BY-NC-ND 4.0 lisanslıdır. 

Sitemiz içerikleri ise creative commons CC-BY-NC 4.0 lisanslıdır.