BibTex RIS Kaynak Göster

Okul Müdürleri ve İşveren Gözüyle Mesleki Eğitimin Sorunları

Yıl 2018, Cilt: 7 Sayı: 3, 0 - 0, 01.07.2018

Öz

Bu çalışmada mesleki eğitim veren liselerle ilgili yaşanan sorunları okulun farklı paydaşlarının gözüyle görmek amaçlanmıştır. Bu amaçla, mesleki eğitim veren liselerin sorunlarının okul ve iş çevresi gözüyle ile tespit edilmesi amaçlanmıştır. Araştırma, olgubilim (fenomenoloji) araştırması olarak desenlenmiştir. Araştırmanın verileri Türkiye’nin batısında yer alan bir ilde mesleki eğitim veren liselerde karşılaşılan sorunlarla ilgili olarak gerçekleşen bir toplantıda okul müdürleri ve iş adamlarının yaptıkları açıklamaların basına yansıması sonucu elde edilmiştir. Toplantıda bir resmi okul müdürü, bir özel okul müdürü ve iki işverenin görüşlerine yer verilmiştir. Öncelikle konuyla ilgili basında yer alan haberler toplanmış, toplantıda söz alanların görüşleri incelenmiştir. Mesleki eğitim veren liselerde karşılaşılan sorunlara ilişkin bakış açıları belirlenmeye çalışılmış, bu bakış açılarının okul müdürleri ve iş adamları tarafından buluştuğu ortak mesajlar belirlenmiş ve şekil ile gösterilmiştir. Verilerin ilgili olduğu temalar oluşturulmuştur. Yapılan analizler sonucunda “İşlevsellik”, “Yetersizlik” “Özelleştirme”, “Güvensizlik”, “İlgisizlik” ve “Mecburiyet” temalarına ulaşılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

H. Ergün Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Ergün, H. (2018). Okul Müdürleri ve İşveren Gözüyle Mesleki Eğitimin Sorunları. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 7(3).
AMA Ergün H. Okul Müdürleri ve İşveren Gözüyle Mesleki Eğitimin Sorunları. MJSS. Temmuz 2018;7(3).
Chicago Ergün, H. “Okul Müdürleri Ve İşveren Gözüyle Mesleki Eğitimin Sorunları”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7, sy. 3 (Temmuz 2018).
EndNote Ergün H (01 Temmuz 2018) Okul Müdürleri ve İşveren Gözüyle Mesleki Eğitimin Sorunları. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7 3
IEEE H. Ergün, “Okul Müdürleri ve İşveren Gözüyle Mesleki Eğitimin Sorunları”, MJSS, c. 7, sy. 3, 2018.
ISNAD Ergün, H. “Okul Müdürleri Ve İşveren Gözüyle Mesleki Eğitimin Sorunları”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7/3 (Temmuz 2018).
JAMA Ergün H. Okul Müdürleri ve İşveren Gözüyle Mesleki Eğitimin Sorunları. MJSS. 2018;7.
MLA Ergün, H. “Okul Müdürleri Ve İşveren Gözüyle Mesleki Eğitimin Sorunları”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, c. 7, sy. 3, 2018.
Vancouver Ergün H. Okul Müdürleri ve İşveren Gözüyle Mesleki Eğitimin Sorunları. MJSS. 2018;7(3).

MANAS Journal of Social Studies (MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi)     


16155