BibTex RIS Kaynak Göster

Sağlıkta Dönüşüm Programı Sonrası Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yapısı; Isparta İli Üzerinden Nitel Bir Analiz

Yıl 2018, Cilt: 7 Sayı: 3, 0 - 0, 01.07.2018

Öz

Küreselleşme ve teknolojik gelişmeler ışığında, devletlerin hizmet sunumu ve yönetsel yapısında zaman içerisinde birtakım değişim ve dönüşümler yaşaması kaçınılmazdır. Son dönemde kamu yönetimi alanında gerçekleşen bu değişimin adı olan, “yeni kamu yönetimi anlayışı” : hizmetlerin iyileştirilmesi ve verimliliğin artırılması gibi pozitif yönlü bir değişim hususuna yoğunlaşmakta : sağlık sektörü de bu kamu yönetimi alanındaki dönüşümden etkilenmektedir. Bu doğrultuda tüm bireyleri etkileyen bir alan olan sağlık hizmetlerinde meydana gelen değişim ve dönüşümün incelenmesi ve sistemdeki yapının objektif olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Araştırma evreni olarak Isparta ili ele alınmış ve Sağlık Bakanlığına bağlı 663 Sayılı KHK öncesi ve 663 sayılı KHK ile birlikte gelen Sağlıkta Dönüşüm Programı sonrasında çalışmış : 10 üst düzey yönetici ile rastgele örnekleme yöntemi seçilerek veriler toplanmıştır. Nitel veri analiz yöntemlerinden betimsel analizin uygulandığı çalışmada, yarı yapılandırılmış görüşme tekniğinden faydalanılmıştır. Çalışma sonucunda sağlık sektöründe meydana gelen reformlar ile sağlık hizmet sunumunda daha kalite odaklı bir döneme geçildiği, özellikle Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde yapılan reformların Türk sağlık sistemi açısından bir dönüm noktası olduğu gözlemlenmiştir. Fakat örgüt yapısı açısından, merkez ve -özellikle- taşra teşkilatının yapısındaki belirsizliklerin söz konusu olduğu ve bu belirsizliklerden kaynaklı problemlerin yaşandığı sonucuna ulaşılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

O. Acar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Acar, O. (2018). Sağlıkta Dönüşüm Programı Sonrası Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yapısı; Isparta İli Üzerinden Nitel Bir Analiz. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 7(3).
AMA Acar O. Sağlıkta Dönüşüm Programı Sonrası Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yapısı; Isparta İli Üzerinden Nitel Bir Analiz. MJSS. Temmuz 2018;7(3).
Chicago Acar, O. “Sağlıkta Dönüşüm Programı Sonrası Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yapısı; Isparta İli Üzerinden Nitel Bir Analiz”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7, sy. 3 (Temmuz 2018).
EndNote Acar O (01 Temmuz 2018) Sağlıkta Dönüşüm Programı Sonrası Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yapısı; Isparta İli Üzerinden Nitel Bir Analiz. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7 3
IEEE O. Acar, “Sağlıkta Dönüşüm Programı Sonrası Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yapısı; Isparta İli Üzerinden Nitel Bir Analiz”, MJSS, c. 7, sy. 3, 2018.
ISNAD Acar, O. “Sağlıkta Dönüşüm Programı Sonrası Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yapısı; Isparta İli Üzerinden Nitel Bir Analiz”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7/3 (Temmuz 2018).
JAMA Acar O. Sağlıkta Dönüşüm Programı Sonrası Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yapısı; Isparta İli Üzerinden Nitel Bir Analiz. MJSS. 2018;7.
MLA Acar, O. “Sağlıkta Dönüşüm Programı Sonrası Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yapısı; Isparta İli Üzerinden Nitel Bir Analiz”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, c. 7, sy. 3, 2018.
Vancouver Acar O. Sağlıkta Dönüşüm Programı Sonrası Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yapısı; Isparta İli Üzerinden Nitel Bir Analiz. MJSS. 2018;7(3).

MANAS Journal of Social Studies (MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi)     


16155