Yıl 2018, Cilt 7 , Sayı 3, Sayfalar 0 - 0 2018-07-01

Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi

H. Çalhan [1] , R. Kılıçhan [2]


Bu çalışma, mutfak şeflerinin teknolojiye hazır bulunuşluk durumlarını değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırma Parasuraman | ın (2000) geliştirmiş olduğu, 36 ifadeden oluşan TRI (Technology Readiness Index-Techqual) ölçek ifadelerinin yer aldığı bir anket formuyla, 15-30 Nisan 2018 tarihleri arasında Kayseri Profesyonel Aşçılar Derneği’nin üyesi 103 mutfak şefinden kararsal ve kolayda örnekleme yöntemleri kullanılarak veri toplanmasıyla gerçekleştirilen bir araştırma niteliği taşımaktadır. Elde edilen veri uygun istatistik programı kullanılarak analiz edilmiş ve açıklayıcı faktör, t-testi ile varyans (ANOVA) analizlerinden faydalanılmıştır. Yapılan analizler sonucunda mutfak şeflerinin teknolojiye hazır bulunuşluk durumlarının sadece yaş faktörüne göre istatistiksel olarak anlamlı farklılaştığı, diğer demografik faktörlere ve meslekte çalışma durumlarına göre ise anlamlı şekilde farklılaşmadığı tespit edilmiştir. Çalışma, literatürde konu hakkında yapılmış yeterli düzeyde ve güncel çalışma olmamasından dolayı alan yazına katkı sağlaması bakımından önemli olarak değerlendirilmektedir.
Turizm, Gastronomi, Mutfak şefleri, Teknolojiye Hazır Bulunuşluk.
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yazar: H. Çalhan

Yazar: R. Kılıçhan

Tarihler

Yayımlanma Tarihi : 1 Temmuz 2018

Bibtex @ { mjss520588, journal = {MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi}, issn = {1694-7215}, address = {Chyngyz Aytmatov Campus, 720038, Djal, Bishkek, KYRGYZSTAN}, publisher = {Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi}, year = {2018}, volume = {7}, pages = {0 - 0}, doi = {}, title = {Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi}, key = {cite}, author = {Çalhan, H. and Kılıçhan, R.} }
APA Çalhan, H , Kılıçhan, R . (2018). Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi , 7 (3) , 0-0 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/mjss/issue/43001/520588
MLA Çalhan, H , Kılıçhan, R . "Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi". MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7 (2018 ): 0-0 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/mjss/issue/43001/520588>
Chicago Çalhan, H , Kılıçhan, R . "Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi". MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7 (2018 ): 0-0
RIS TY - JOUR T1 - Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi AU - H. Çalhan , R. Kılıçhan Y1 - 2018 PY - 2018 N1 - DO - T2 - MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 7 IS - 3 SN - 1694-7215- M3 - UR - Y2 - 2019 ER -
EndNote %0 MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi %A H. Çalhan , R. Kılıçhan %T Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi %D 2018 %J MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi %P 1694-7215- %V 7 %N 3 %R %U
ISNAD Çalhan, H. , Kılıçhan, R. . "Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi". MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7 / 3 (Temmuz 2018): 0-0 .
AMA Çalhan H , Kılıçhan R . Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi. MJSS. 2018; 7(3): 0-0.
Vancouver Çalhan H , Kılıçhan R . Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi. 2018; 7(3): 0-0.