BibTex RIS Kaynak Göster

Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi

Yıl 2018, Cilt: 7 Sayı: 3, 0 - 0, 01.07.2018

Öz

Bu çalışma, mutfak şeflerinin teknolojiye hazır bulunuşluk durumlarını değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırma Parasuraman | ın (2000) geliştirmiş olduğu, 36 ifadeden oluşan TRI (Technology Readiness Index-Techqual) ölçek ifadelerinin yer aldığı bir anket formuyla, 15-30 Nisan 2018 tarihleri arasında Kayseri Profesyonel Aşçılar Derneği’nin üyesi 103 mutfak şefinden kararsal ve kolayda örnekleme yöntemleri kullanılarak veri toplanmasıyla gerçekleştirilen bir araştırma niteliği taşımaktadır. Elde edilen veri uygun istatistik programı kullanılarak analiz edilmiş ve açıklayıcı faktör, t-testi ile varyans (ANOVA) analizlerinden faydalanılmıştır. Yapılan analizler sonucunda mutfak şeflerinin teknolojiye hazır bulunuşluk durumlarının sadece yaş faktörüne göre istatistiksel olarak anlamlı farklılaştığı, diğer demografik faktörlere ve meslekte çalışma durumlarına göre ise anlamlı şekilde farklılaşmadığı tespit edilmiştir. Çalışma, literatürde konu hakkında yapılmış yeterli düzeyde ve güncel çalışma olmamasından dolayı alan yazına katkı sağlaması bakımından önemli olarak değerlendirilmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

H. Çalhan Bu kişi benim

R. Kılıçhan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Çalhan, H., & Kılıçhan, R. (2018). Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 7(3).
AMA Çalhan H, Kılıçhan R. Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi. MJSS. Temmuz 2018;7(3).
Chicago Çalhan, H., ve R. Kılıçhan. “Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7, sy. 3 (Temmuz 2018).
EndNote Çalhan H, Kılıçhan R (01 Temmuz 2018) Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7 3
IEEE H. Çalhan ve R. Kılıçhan, “Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi”, MJSS, c. 7, sy. 3, 2018.
ISNAD Çalhan, H. - Kılıçhan, R. “Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7/3 (Temmuz 2018).
JAMA Çalhan H, Kılıçhan R. Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi. MJSS. 2018;7.
MLA Çalhan, H. ve R. Kılıçhan. “Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, c. 7, sy. 3, 2018.
Vancouver Çalhan H, Kılıçhan R. Mutfak Şeflerinin Teknolojiye Hazır Bulunuşluk (TRI) Durumlarının Değerlendirilmesi. MJSS. 2018;7(3).

MANAS Journal of Social Studies (MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi)     


16155