BibTex RIS Kaynak Göster

Fast Food Tüketiminde Ailenin Rolü; Çanakkale Örneği

Yıl 2018, Cilt: 7 Sayı: 3, 0 - 0, 01.07.2018

Öz

Bireyler beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasında farklı yeme tutum ve davranışı sergilemektedir. Birçok unsurdan etkilenen yeme-içme davranışlarında ortaya çıkan bozulmalar hastalıkların oluşmasına neden olmaktadır. Bu bakımdan tüketim davranışlarını ve beslenme bozukluklarını anlamak önemlidir. Günümüzde hem fast-food tüketim anlayışının artması hem de fast-food ürünlerine yönelik pozitif yaklaşımların toplumları sağlıklı bir yaşamdan uzaklaştırdığı düşünülmektedir. Toplumlar, hızla büyüyen beslenme alışkanlığını tanımaları, tüketicilerin demografik ve ailevi özelliklerinin yanında yeme-içme tutumlarını da bilmeleri gerekmektedir. Aile ile birlikte beslenme de bu amaçla kullanılmaktadır. Çalışmada, Çanakkale ili merkezinde fast-food işletmelerine giden 432 tüketicinin, aile ile yeme tutumu, yeme-içme davranışı ve fast-food ürünlerine yönelik tutumları arasındaki ilişkinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Kolayda örneklem yöntemi ile oluşturulan anket formları fast-food işletmelerinden hizmet satın almış kişilere on-line olarak dağıtılmıştır. Aile ile yeme tutumu, yeme-içme davranışı ve fast-food tüketimi arasındaki ilişkinin ölçülmesinde korelasyon ve regresyon analizleri için SPSS 22.0 paket programından yararlanılmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen bulgular göstermektedir ki, aile ile birlikte yemek tüketiminin yeme-içme davranışlarını etkilediği ve aile ortamında yeme-içme tüketiminden uzak kalan bireylerin fast-food tüketimine yöneldiği düşünülmektedir. Çalışma sonucunda aile ile yeme tutumu, yeme-içme davranışı ve fast-food tüketimi arasında ilişki ve etki gözlemlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

O. Taşpınar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Taşpınar, O. (2018). Fast Food Tüketiminde Ailenin Rolü; Çanakkale Örneği. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 7(3).
AMA Taşpınar O. Fast Food Tüketiminde Ailenin Rolü; Çanakkale Örneği. MJSS. Temmuz 2018;7(3).
Chicago Taşpınar, O. “Fast Food Tüketiminde Ailenin Rolü; Çanakkale Örneği”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7, sy. 3 (Temmuz 2018).
EndNote Taşpınar O (01 Temmuz 2018) Fast Food Tüketiminde Ailenin Rolü; Çanakkale Örneği. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7 3
IEEE O. Taşpınar, “Fast Food Tüketiminde Ailenin Rolü; Çanakkale Örneği”, MJSS, c. 7, sy. 3, 2018.
ISNAD Taşpınar, O. “Fast Food Tüketiminde Ailenin Rolü; Çanakkale Örneği”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7/3 (Temmuz 2018).
JAMA Taşpınar O. Fast Food Tüketiminde Ailenin Rolü; Çanakkale Örneği. MJSS. 2018;7.
MLA Taşpınar, O. “Fast Food Tüketiminde Ailenin Rolü; Çanakkale Örneği”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, c. 7, sy. 3, 2018.
Vancouver Taşpınar O. Fast Food Tüketiminde Ailenin Rolü; Çanakkale Örneği. MJSS. 2018;7(3).

MANAS Journal of Social Studies (MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi)     


16155