BibTex RIS Kaynak Göster

Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP ile Belirlenmesi: 1. ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması

Yıl 2018, Cilt: 7 Sayı: 4, 0 - 0, 01.10.2018

Öz

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri eğitimleri boyunca farklı programlama dilleri, algoritma geliştirme, veritabanı uygulamaları gibi alanlarda eğitim almaktadırlar. Bu eğitimleri için kullanacakları temel araç bilgisayardır. Bu nedenle ihtiyaçlarını giderebilecek bir bilgisayar sahibi olmak isterler. Okulda, yaşam alanında ve farklı yerlerde projeler geliştirilmesi esnasında ihtiyaç duyulduğu için taşınabilir olması nedeniyle dizüstü bilgisayarlar sıklıkla tercih edilmektedir. Birçok farklı özellikler taşıması nedeniyle dizüstü bilgisayar seçimi herkes için farklı kriterlere göre yapılmaktadır. Bu çalışmada, Balıkesir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin dizüstü bilgisayar seçiminde kullandıkları kriterlerin önem düzeyleri, yapılan anket sonucunda Analitik Hiyerarşi Prosesi metodu kullanılarak ortaya konmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Aytekin Bu kişi benim

O. Kuvat

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 7 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Aytekin, A., & Kuvat, O. (2018). Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP ile Belirlenmesi: 1. ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 7(4).
AMA Aytekin A, Kuvat O. Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP ile Belirlenmesi: 1. ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması. MJSS. Ekim 2018;7(4).
Chicago Aytekin, A., ve O. Kuvat. “Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP Ile Belirlenmesi: 1. Ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7, sy. 4 (Ekim 2018).
EndNote Aytekin A, Kuvat O (01 Ekim 2018) Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP ile Belirlenmesi: 1. ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7 4
IEEE A. Aytekin ve O. Kuvat, “Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP ile Belirlenmesi: 1. ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması”, MJSS, c. 7, sy. 4, 2018.
ISNAD Aytekin, A. - Kuvat, O. “Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP Ile Belirlenmesi: 1. Ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7/4 (Ekim 2018).
JAMA Aytekin A, Kuvat O. Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP ile Belirlenmesi: 1. ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması. MJSS. 2018;7.
MLA Aytekin, A. ve O. Kuvat. “Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP Ile Belirlenmesi: 1. Ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, c. 7, sy. 4, 2018.
Vancouver Aytekin A, Kuvat O. Dizüstü Bilgisayar Seçiminde Değerlendirilen Kriterlerin Önem Düzeylerinin AHP ile Belirlenmesi: 1. ve 2. Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Uygulaması. MJSS. 2018;7(4).

MANAS Journal of Social Studies (MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi)     


16155