Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2017, Cilt: 22 Sayı: 1, 127 - 134, 30.06.2017

Öz

Kaynakça

  • Anonim, 2016a. Guide to Common Spoilage Molds. www.lallemand.com. Biotal¬_TB_ CommonMold_F4069b.pdf. Erişim tarihi:16/11/2016.
  • Anonim, 2016b. Silage Quick Facts Handbook.https://indd.adobe.com/view/7cb4506a-5e3d-431e-9a7c-fa23769a8bc9. Erişim Tarihi: 16/11/2016.
  • D’Mello, J.P.F., A.M.C. Macdonald, 1998. Fungal toxins as disease elicitors. Ed. Rose, J. Environmental Toxicology: Current Developments. Amsterdam, The Netherlands, Gordon and Breach Science Publishers. Pp. 253-289.
  • Galvano, F., A. Piva, A. Ritieni, G. Galvano, 2001. Dietary strategies to counteract the effects of mycotoxins: a review. J. of Food Protection, 64(1): 120-131.
  • Goto, T., 1990. Mycotoxins: current situation. Food Reviews International. 6(2):265-290.
  • Mirocha, C.J., Pathre, S.V., Cristensen, C.M., 1980. Mycotoxins.”Advances in Cereal Science and Technology”(Ed. Y. Poreranz),Vol:3, s159-203. A.A.C.C. Inc. St Paul-Minnesota, USA.
  • Moss, M.O., 1992. Secondary metabolism and food ıntoxication- mould. J. of Applied Bacteriology. Symp. Supplement 73, 80-88.
  • O’brien, M., Egan, D., O’kiely, P., Forristal, P.D., Doohan, F.M. and Fuller, H.T. (2008). Morphological and molecular characterisation of P. roqueforti and P. paneum isolated from baled grass silage. Mycol Res 112, 921–932.
  • Seglar, B., 2013. Diversity of silage molds produces harmful mycotoxins. http://www.progressiveforage.com/forage-types/silage/diversity-of-silage-molds-produces-harmful-mycotoxins. Erişim Tarihi: 16/11/2016.

Silajlarda Görülen Bazı Aerobik Bozulmaları Anlamak ve Önlemek İçin Pratik Rehber

Yıl 2017, Cilt: 22 Sayı: 1, 127 - 134, 30.06.2017

Öz

Küfler bitkisel ürünlerde olduğu
gibi silajda da kaliteyi bozar ve silo içerisinde hayvanlar için zararlı olan
mikotoksinlerin gelişmesine neden olurlar. Yetiştiriciler olgunlaşmış silajda hangi
küflerin zararlı olduğunu ve bu küflerin silajdaki gelişimlerinin nedenleri ile
birlikte görme ve koku duyusu yardımıyla yapacakları basit kontrolde küflere
bağlı bozulmaları teşhis edebilmelidirler. Bununla birlikte silo içerisinde
meydana gelen bozulmaların silo yemi hazırlanırken hangi hatalardan
kaynaklandığını da bilerek tecrübe kazanmalıdırlar. Bu derleme, silaj üreten ve
kullanan teknik elemanlar, hayvancılık işletme sahipleri ve çalışanlarına,
görme ve koku duyuları yardımıyla silo yapımındaki hataları ve alınacak
önlemleri pratik olarak göstermek amacıyla hazırlanmıştır.

Kaynakça

  • Anonim, 2016a. Guide to Common Spoilage Molds. www.lallemand.com. Biotal¬_TB_ CommonMold_F4069b.pdf. Erişim tarihi:16/11/2016.
  • Anonim, 2016b. Silage Quick Facts Handbook.https://indd.adobe.com/view/7cb4506a-5e3d-431e-9a7c-fa23769a8bc9. Erişim Tarihi: 16/11/2016.
  • D’Mello, J.P.F., A.M.C. Macdonald, 1998. Fungal toxins as disease elicitors. Ed. Rose, J. Environmental Toxicology: Current Developments. Amsterdam, The Netherlands, Gordon and Breach Science Publishers. Pp. 253-289.
  • Galvano, F., A. Piva, A. Ritieni, G. Galvano, 2001. Dietary strategies to counteract the effects of mycotoxins: a review. J. of Food Protection, 64(1): 120-131.
  • Goto, T., 1990. Mycotoxins: current situation. Food Reviews International. 6(2):265-290.
  • Mirocha, C.J., Pathre, S.V., Cristensen, C.M., 1980. Mycotoxins.”Advances in Cereal Science and Technology”(Ed. Y. Poreranz),Vol:3, s159-203. A.A.C.C. Inc. St Paul-Minnesota, USA.
  • Moss, M.O., 1992. Secondary metabolism and food ıntoxication- mould. J. of Applied Bacteriology. Symp. Supplement 73, 80-88.
  • O’brien, M., Egan, D., O’kiely, P., Forristal, P.D., Doohan, F.M. and Fuller, H.T. (2008). Morphological and molecular characterisation of P. roqueforti and P. paneum isolated from baled grass silage. Mycol Res 112, 921–932.
  • Seglar, B., 2013. Diversity of silage molds produces harmful mycotoxins. http://www.progressiveforage.com/forage-types/silage/diversity-of-silage-molds-produces-harmful-mycotoxins. Erişim Tarihi: 16/11/2016.
Toplam 9 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Şerafettin Kaya

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Cilt: 22 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kaya, Ş. (2017). Silajlarda Görülen Bazı Aerobik Bozulmaları Anlamak ve Önlemek İçin Pratik Rehber. Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 22(1), 127-134.
AMA Kaya Ş. Silajlarda Görülen Bazı Aerobik Bozulmaları Anlamak ve Önlemek İçin Pratik Rehber. Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Haziran 2017;22(1):127-134.
Chicago Kaya, Şerafettin. “Silajlarda Görülen Bazı Aerobik Bozulmaları Anlamak Ve Önlemek İçin Pratik Rehber”. Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 22, sy. 1 (Haziran 2017): 127-34.
EndNote Kaya Ş (01 Haziran 2017) Silajlarda Görülen Bazı Aerobik Bozulmaları Anlamak ve Önlemek İçin Pratik Rehber. Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 22 1 127–134.
IEEE Ş. Kaya, “Silajlarda Görülen Bazı Aerobik Bozulmaları Anlamak ve Önlemek İçin Pratik Rehber”, Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 22, sy. 1, ss. 127–134, 2017.
ISNAD Kaya, Şerafettin. “Silajlarda Görülen Bazı Aerobik Bozulmaları Anlamak Ve Önlemek İçin Pratik Rehber”. Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 22/1 (Haziran 2017), 127-134.
JAMA Kaya Ş. Silajlarda Görülen Bazı Aerobik Bozulmaları Anlamak ve Önlemek İçin Pratik Rehber. Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2017;22:127–134.
MLA Kaya, Şerafettin. “Silajlarda Görülen Bazı Aerobik Bozulmaları Anlamak Ve Önlemek İçin Pratik Rehber”. Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 22, sy. 1, 2017, ss. 127-34.
Vancouver Kaya Ş. Silajlarda Görülen Bazı Aerobik Bozulmaları Anlamak ve Önlemek İçin Pratik Rehber. Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2017;22(1):127-34.