Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

İstanbul Hakkında Seçilmiş Yemek Kültürü Kitapları Bibliyografyası

Yıl 2023, Cilt: 10 Sayı: 1 - Yemek Kültürleri, 227 - 251, 19.07.2023
https://doi.org/10.17572/mj2023.1.227251

Öz

Ülkemizde yemek kitapları bibliyografyası sınırlı sayıdadır. Uzun süredir bu alanda bir çalışma yapılmadığı için; son 25 yılda basılmış ve İstanbul’u merkez alan yeme içme ile ilgili kitaplardan bir bibliyografya yapma gereği duyulmuştur. Böylece yemek kültürü üzerine çalışan araştırmacılar hem güncel bir çalışmaya kavuşabilecekler hem de başlangıç noktası İstanbul olacak bu bibliyografyadan hareketle, başka şehirlerin, bölgelerin bibliyografyalarını hazırlayarak yemek kültürüne geniş bir perspektif kazandırılabileceklerdir.

Selected Food Culture Bibliography of Istanbul

Yıl 2023, Cilt: 10 Sayı: 1 - Yemek Kültürleri, 227 - 251, 19.07.2023
https://doi.org/10.17572/mj2023.1.227251

Öz

The bibliography of cookbooks is limited in Türkiye. There are limited studies focused on cookbooks in last 25 years. Moreover, Istanbul, the largest city, and the most culturally diverse city of Türkiye, has not a bibliography about its varied food culture. This paper tries to establish an up-to-date food culture bibliography of Istanbul and encourages researchers in order to make other Turkish cities' and/ or regions food culture bibliography.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Tarım, Yiyecek ve İçeceğin Kültürel Çalışmaları
Bölüm Kitap İncelemeleri
Yazarlar

Onur Daylan 0009-0009-0974-2223

Yayımlanma Tarihi 19 Temmuz 2023
Gönderilme Tarihi 26 Haziran 2023
Kabul Tarihi 26 Haziran 2023
Yayımlandığı Sayı Yıl 2023 Cilt: 10 Sayı: 1 - Yemek Kültürleri

Kaynak Göster

APA Daylan, O. (2023). İstanbul Hakkında Seçilmiş Yemek Kültürü Kitapları Bibliyografyası. Moment Dergi, 10(1), 227-251. https://doi.org/10.17572/mj2023.1.227251