Ülkemizde yemek kitapları bibliyografyası sınırlı sayıdadır. Uzun süredir bu alanda bir çalışma yapılmadığı için; son 25 yılda basılmış ve İstanbul’u merkez alan yeme içme ile ilgili kitaplardan bir bibliyografya yapma gereği duyulmuştur. Böylece yemek kültürü üzerine çalışan araştırmacılar hem güncel bir çalışmaya kavuşabilecekler hem de başlangıç noktası İstanbul olacak bu bibliyografyadan hareketle, başka şehirlerin, bölgelerin bibliyografyalarını hazırlayarak yemek kültürüne geniş bir perspektif kazandırılabileceklerdir.
istanbul gastronomi yemek kültürü yemek kitapları bibliyografi kitap eleştirisi
The bibliography of cookbooks is limited in Türkiye. There are limited studies focused on cookbooks in last 25 years. Moreover, Istanbul, the largest city, and the most culturally diverse city of Türkiye, has not a bibliography about its varied food culture. This paper tries to establish an up-to-date food culture bibliography of Istanbul and encourages researchers in order to make other Turkish cities' and/ or regions food culture bibliography.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Tarım, Yiyecek ve İçeceğin Kültürel Çalışmaları |
Bölüm | Kitap İncelemeleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 19 Temmuz 2023 |
Gönderilme Tarihi | 26 Haziran 2023 |
Kabul Tarihi | 26 Haziran 2023 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2023 Cilt: 10 Sayı: 1 - Yemek Kültürleri |