Gider Pusulasının Kullanım Alanı ve Uygulamaya Ait Bir Örnek

Sayı: 28 1 Ekim 2005
  • Cenap İlter
PDF İndir
TR EN

Gider Pusulasının Kullanım Alanı ve Uygulamaya Ait Bir Örnek

Öz

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesinde denetçi olarak görev yatığım süre içerisinde yaşadığım ve gözlemlediğim ilginç olaylardan biri de bu makalemde dile getirdiğim gider pusulası ile ücret ödenmesi ve ilgili meblağların aktifleştirilmesi konusudur. Bie şirkete ortak olan bir kimse aynı zamanda şirketin müdürü olarak da çalışabilir ve maaş alabilir. Ancak maaş ve temettü dışında farklı bir ödeme mekanizmasıyla şirketten para çekemez. Konuyu vergi ve hukuk mevzuatı açısından inceledim. Gördüğüm uygulamada tespit ettiğim belirttim. Şirket yönetimi tarafından hukuksal açıdan atılması gereken adımlarla muhasebe ve vergi uygulaması açısından yapılması gerekenleri dile getirdim. Amacım kamuoyunu bu tip uygulamalar konusunda aydınlatmak ve olası yanlış uygulamaların, yolsuzlukların ve vergi kayıplarının önüne geçmektir.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Cenap İlter Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Ekim 2005

Gönderilme Tarihi

1 Ekim 2005

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2005 Sayı: 28

Kaynak Göster

APA
İlter, C. (2005). Gider Pusulasının Kullanım Alanı ve Uygulamaya Ait Bir Örnek. Muhasebe ve Finansman Dergisi, 28, 179-183. https://izlik.org/JA79TB58YW
AMA
1.İlter C. Gider Pusulasının Kullanım Alanı ve Uygulamaya Ait Bir Örnek. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2005;(28):179-183. https://izlik.org/JA79TB58YW
Chicago
İlter, Cenap. 2005. “Gider Pusulasının Kullanım Alanı ve Uygulamaya Ait Bir Örnek”. Muhasebe ve Finansman Dergisi, sy 28: 179-83. https://izlik.org/JA79TB58YW.
EndNote
İlter C (01 Ekim 2005) Gider Pusulasının Kullanım Alanı ve Uygulamaya Ait Bir Örnek. Muhasebe ve Finansman Dergisi 28 179–183.
IEEE
[1]C. İlter, “Gider Pusulasının Kullanım Alanı ve Uygulamaya Ait Bir Örnek”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, sy 28, ss. 179–183, Eki. 2005, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA79TB58YW
ISNAD
İlter, Cenap. “Gider Pusulasının Kullanım Alanı ve Uygulamaya Ait Bir Örnek”. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 28 (01 Ekim 2005): 179-183. https://izlik.org/JA79TB58YW.
JAMA
1.İlter C. Gider Pusulasının Kullanım Alanı ve Uygulamaya Ait Bir Örnek. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2005;:179–183.
MLA
İlter, Cenap. “Gider Pusulasının Kullanım Alanı ve Uygulamaya Ait Bir Örnek”. Muhasebe ve Finansman Dergisi, sy 28, Ekim 2005, ss. 179-83, https://izlik.org/JA79TB58YW.
Vancouver
1.Cenap İlter. Gider Pusulasının Kullanım Alanı ve Uygulamaya Ait Bir Örnek. Muhasebe ve Finansman Dergisi [Internet]. 01 Ekim 2005;(28):179-83. Erişim adresi: https://izlik.org/JA79TB58YW