İlk Halka Arzlarda Düşük Fiyatlandırmayı Etkileyen Unsurlar: Türkiye Örneği

Sayı: 39 1 Temmuz 2008
  • Hüseyin Dağlı
  • Ahmet Kurtaran
PDF İndir
TR EN

İlk Halka Arzlarda Düşük Fiyatlandırmayı Etkileyen Unsurlar: Türkiye Örneği

Öz

İlk halka arzlarda hisse senetlerinin düşük fiyatlandırılmasına yol açan çeşitli etmenler bulunmaktadır. Bu çalışmanın amacı, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda 1993-2005 döneminde gerçekleşen ilk halka arzlarda düşük fiyatlandırmayı etkileyen unsurları araştırmak ve bu unsurların düşük fiyatlandırmayı ne derecede ve hangi yönde etkilediğini tespit etmektir. Bu amaçla öncelikle literatürde yapılan çalışmalar incelenerek düşük fiyatlandırmaya yol açan faktörler belirlenmiş, daha sonra bu faktörlerin İMKB’de gerçekleşen ilk halka arzlardaki düşük fiyatlandırma düzeyine etkileri çoklu doğrusal regresyon yöntemiyle analiz edilmiştir. Yapılan incelemede, aracılık şekli ile satış yönteminin ilk halka arzlarda düşük fiyatlandırmayı etkilediği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Hüseyin Dağlı Bu kişi benim

Ahmet Kurtaran Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Temmuz 2008

Gönderilme Tarihi

1 Temmuz 2008

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2008 Sayı: 39

Kaynak Göster

APA
Dağlı, H., & Kurtaran, A. (2008). İlk Halka Arzlarda Düşük Fiyatlandırmayı Etkileyen Unsurlar: Türkiye Örneği. Muhasebe ve Finansman Dergisi, 39, 58-66. https://izlik.org/JA43PD69DD
AMA
1.Dağlı H, Kurtaran A. İlk Halka Arzlarda Düşük Fiyatlandırmayı Etkileyen Unsurlar: Türkiye Örneği. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2008;(39):58-66. https://izlik.org/JA43PD69DD
Chicago
Dağlı, Hüseyin, ve Ahmet Kurtaran. 2008. “İlk Halka Arzlarda Düşük Fiyatlandırmayı Etkileyen Unsurlar: Türkiye Örneği”. Muhasebe ve Finansman Dergisi, sy 39: 58-66. https://izlik.org/JA43PD69DD.
EndNote
Dağlı H, Kurtaran A (01 Temmuz 2008) İlk Halka Arzlarda Düşük Fiyatlandırmayı Etkileyen Unsurlar: Türkiye Örneği. Muhasebe ve Finansman Dergisi 39 58–66.
IEEE
[1]H. Dağlı ve A. Kurtaran, “İlk Halka Arzlarda Düşük Fiyatlandırmayı Etkileyen Unsurlar: Türkiye Örneği”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, sy 39, ss. 58–66, Tem. 2008, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA43PD69DD
ISNAD
Dağlı, Hüseyin - Kurtaran, Ahmet. “İlk Halka Arzlarda Düşük Fiyatlandırmayı Etkileyen Unsurlar: Türkiye Örneği”. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 39 (01 Temmuz 2008): 58-66. https://izlik.org/JA43PD69DD.
JAMA
1.Dağlı H, Kurtaran A. İlk Halka Arzlarda Düşük Fiyatlandırmayı Etkileyen Unsurlar: Türkiye Örneği. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2008;:58–66.
MLA
Dağlı, Hüseyin, ve Ahmet Kurtaran. “İlk Halka Arzlarda Düşük Fiyatlandırmayı Etkileyen Unsurlar: Türkiye Örneği”. Muhasebe ve Finansman Dergisi, sy 39, Temmuz 2008, ss. 58-66, https://izlik.org/JA43PD69DD.
Vancouver
1.Hüseyin Dağlı, Ahmet Kurtaran. İlk Halka Arzlarda Düşük Fiyatlandırmayı Etkileyen Unsurlar: Türkiye Örneği. Muhasebe ve Finansman Dergisi [Internet]. 01 Temmuz 2008;(39):58-66. Erişim adresi: https://izlik.org/JA43PD69DD