BibTex RIS Kaynak Göster

Tekdüzen Finansal Raporlama Standartlarınının Yukarıdan Aşağıya Uygulanmak İstenmesi Niçin Tekrar Düşünülmeli?

Yıl 2006, Sayı: 31, 6 - 10, 01.07.2006

Öz

Finansal raporlama standartlarının tekdüzen haline getirilmesinin uygulanması ve geliştirilmesine yönelik tartışmalar devam etmektedir. Bu bağlamda, tek düzen finansal raporlama standartlarına ilişkin olumlu ve olumsuz görüşler ortaya çıkmaktadır. Olumlu görüşler genel kabul görmüş olmakla beraber, tek düzen finansal raporlama standartların tekrar düşünülmesi gerektiğini savunanlar da mevcuttur. Bu yazıda, IASB, FASB gibi bağımsız organlar tarafından veya muhasebe firmaları tarafından yazılmış çeşitli muhasebe standartları arasında bir yarışma sistemi önerilmekte ve yatırımcılar olarak şirketler ve denetçilerin, birbiriyle rekabet içinde olan bu standartlar arasından seçim yapabilecekleri vurgulanmaktadır.

Why Reconsider the Top- Down Push for Uniform Financial Reporting Standards?

Yıl 2006, Sayı: 31, 6 - 10, 01.07.2006

Öz

Arguments for developing and enforcing uniform international standards for financial reporting have been articulated eloquently. In this context, there are pro and con arguments regarding uniform financial reporting standards. The benefits of uniform standards are clear, concrete, and immediate and have a widespread acceptance. On the other hand, the other sides are diffuse, hypothetical, but there are ones who advocates the reconsideration of the top down push for uniform financial reporting standards. In this paper, a system of supervised competition among multiple sets of standards written by independent bodies such as IASB, FASB, or by accounting firms is proposed and the possibility for companies and auditors to choose from a set of competing standards is stressed.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA24AJ85YY
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Shyam Sunder Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2006
Gönderilme Tarihi 1 Temmuz 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Sayı: 31

Kaynak Göster

APA Sunder, S. (2006). Tekdüzen Finansal Raporlama Standartlarınının Yukarıdan Aşağıya Uygulanmak İstenmesi Niçin Tekrar Düşünülmeli?. Muhasebe Ve Finansman Dergisi(31), 6-10.
AMA Sunder S. Tekdüzen Finansal Raporlama Standartlarınının Yukarıdan Aşağıya Uygulanmak İstenmesi Niçin Tekrar Düşünülmeli?. Muhasebe ve Finansman Dergisi. Temmuz 2006;(31):6-10.
Chicago Sunder, Shyam. “Tekdüzen Finansal Raporlama Standartlarınının Yukarıdan Aşağıya Uygulanmak İstenmesi Niçin Tekrar Düşünülmeli?”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, sy. 31 (Temmuz 2006): 6-10.
EndNote Sunder S (01 Temmuz 2006) Tekdüzen Finansal Raporlama Standartlarınının Yukarıdan Aşağıya Uygulanmak İstenmesi Niçin Tekrar Düşünülmeli?. Muhasebe ve Finansman Dergisi 31 6–10.
IEEE S. Sunder, “Tekdüzen Finansal Raporlama Standartlarınının Yukarıdan Aşağıya Uygulanmak İstenmesi Niçin Tekrar Düşünülmeli?”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, sy. 31, ss. 6–10, Temmuz 2006.
ISNAD Sunder, Shyam. “Tekdüzen Finansal Raporlama Standartlarınının Yukarıdan Aşağıya Uygulanmak İstenmesi Niçin Tekrar Düşünülmeli?”. Muhasebe ve Finansman Dergisi 31 (Temmuz 2006), 6-10.
JAMA Sunder S. Tekdüzen Finansal Raporlama Standartlarınının Yukarıdan Aşağıya Uygulanmak İstenmesi Niçin Tekrar Düşünülmeli?. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2006;:6–10.
MLA Sunder, Shyam. “Tekdüzen Finansal Raporlama Standartlarınının Yukarıdan Aşağıya Uygulanmak İstenmesi Niçin Tekrar Düşünülmeli?”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, sy. 31, 2006, ss. 6-10.
Vancouver Sunder S. Tekdüzen Finansal Raporlama Standartlarınının Yukarıdan Aşağıya Uygulanmak İstenmesi Niçin Tekrar Düşünülmeli?. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2006(31):6-10.