BibTex RIS Kaynak Göster

Tekdüzen Muhasebe Sistemine ve Türkiye Muhasebe - Finansal Raporlama Standartlarına Göre Gelir Tablolarının Biçimsel Yapısı, Kapsamı ve İçeriğinin Karşılaştırmalı Analizi

Yıl 2010, Sayı: 47, 95 - 110, 01.07.2010

Öz

Bu çalışmanın amacı Tekdüzen Muhasebe Sistemi’ne ve Türkiye Muhasebe-Finansal Raporlama Standartları’na göre düzenlenen gelir tablolarının karşılaştırmalı analizini yapmaktır. Çalışma Türkiye Muhasebe-Finansal Raporlama Standartlarını uygulamaya başlayan işletmelerin gelir tablolarında biçimsel yapı, kapsam ve içerik açısından meydana gelen farklılıkları kapsamakta, fakat değerleme ölçülerinden kaynaklanan farklılıkları kapsamına almamaktadır. Karşılaştırmalı analiz sonuçları Tekdüzen Muhasebe Sistemi’ne ve Türkiye Muhasebe-Finansal Raporlama Standartları’na göre düzenlenen gelir tabloları arasında biçimsel yapı, kapsam ve içerik açısından önemli farklılıklar olduğunu göstermektedir.Çalışma içerisinde hesap grupları bazında meydana gelen farklılıklar bir örnek uygulama ile açıklanmaktadır.

(Comparative Analysis of The Forming Structure, Scope And Content Of Income Statements In Accordance With The Turkish Uniform Accounting System And The Turkish Accounting - Financial Reporting Standards)

Yıl 2010, Sayı: 47, 95 - 110, 01.07.2010

Öz

Aim of this study comparatively analyses the income statements that are prepared in accordance
with the Turkish Uniform Accounting System and the Turkish Accounting–Financial Reporting
Standards. The study involves the differences occurred in the income statements of companies in
terms of forming structure, scope and content, but does not involve the differences stemming from the
evaluation measures. The results of comparative analysis illustrate the significant differences between
the income statements prepared in accordance with the Turkish Uniform Accounting Systems and the
Turkish Accounting-Financial Reporting Standards in terms of forming structure, scope and content. In
the study, differences occurred on the bases of groups of accounts are explained through a sample
application

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA96GC55FJ
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Osman Bayri Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2010
Gönderilme Tarihi 1 Temmuz 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Sayı: 47

Kaynak Göster

APA Bayri, O. (2010). Tekdüzen Muhasebe Sistemine ve Türkiye Muhasebe - Finansal Raporlama Standartlarına Göre Gelir Tablolarının Biçimsel Yapısı, Kapsamı ve İçeriğinin Karşılaştırmalı Analizi. Muhasebe Ve Finansman Dergisi(47), 95-110.
AMA Bayri O. Tekdüzen Muhasebe Sistemine ve Türkiye Muhasebe - Finansal Raporlama Standartlarına Göre Gelir Tablolarının Biçimsel Yapısı, Kapsamı ve İçeriğinin Karşılaştırmalı Analizi. Muhasebe ve Finansman Dergisi. Temmuz 2010;(47):95-110.
Chicago Bayri, Osman. “Tekdüzen Muhasebe Sistemine Ve Türkiye Muhasebe - Finansal Raporlama Standartlarına Göre Gelir Tablolarının Biçimsel Yapısı, Kapsamı Ve İçeriğinin Karşılaştırmalı Analizi”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, sy. 47 (Temmuz 2010): 95-110.
EndNote Bayri O (01 Temmuz 2010) Tekdüzen Muhasebe Sistemine ve Türkiye Muhasebe - Finansal Raporlama Standartlarına Göre Gelir Tablolarının Biçimsel Yapısı, Kapsamı ve İçeriğinin Karşılaştırmalı Analizi. Muhasebe ve Finansman Dergisi 47 95–110.
IEEE O. Bayri, “Tekdüzen Muhasebe Sistemine ve Türkiye Muhasebe - Finansal Raporlama Standartlarına Göre Gelir Tablolarının Biçimsel Yapısı, Kapsamı ve İçeriğinin Karşılaştırmalı Analizi”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, sy. 47, ss. 95–110, Temmuz 2010.
ISNAD Bayri, Osman. “Tekdüzen Muhasebe Sistemine Ve Türkiye Muhasebe - Finansal Raporlama Standartlarına Göre Gelir Tablolarının Biçimsel Yapısı, Kapsamı Ve İçeriğinin Karşılaştırmalı Analizi”. Muhasebe ve Finansman Dergisi 47 (Temmuz 2010), 95-110.
JAMA Bayri O. Tekdüzen Muhasebe Sistemine ve Türkiye Muhasebe - Finansal Raporlama Standartlarına Göre Gelir Tablolarının Biçimsel Yapısı, Kapsamı ve İçeriğinin Karşılaştırmalı Analizi. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2010;:95–110.
MLA Bayri, Osman. “Tekdüzen Muhasebe Sistemine Ve Türkiye Muhasebe - Finansal Raporlama Standartlarına Göre Gelir Tablolarının Biçimsel Yapısı, Kapsamı Ve İçeriğinin Karşılaştırmalı Analizi”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, sy. 47, 2010, ss. 95-110.
Vancouver Bayri O. Tekdüzen Muhasebe Sistemine ve Türkiye Muhasebe - Finansal Raporlama Standartlarına Göre Gelir Tablolarının Biçimsel Yapısı, Kapsamı ve İçeriğinin Karşılaştırmalı Analizi. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2010(47):95-110.