BibTex RIS Kaynak Göster

İç Kontrol Sisteminin Kurumsal Yönetimin Olusumundaki Etkinliği: Marmara Bölgesi Belediye İsletmelerine Yönelik Bir Uygulama

Yıl 2011, Sayı: 49, 48 - 54, 01.01.2011

Öz

Kurumsal yönetim; seffaflık, esitlik, hesap verebilirlilik ve sorumluluk ilkeleri üzerine kurulmustur. Bu ilkelerden herhangi birisinin yok olması durumunda, kurumsal yönetimden söz edilemez. Bu ilkelerin var olması da iç kontrol sisteminin etkin olmasına bağlıdır. Etkin bir iç kontrol sistemi, isletmedeki faaliyetlerin kontrol altına alınmasını, daha da önemlisi seffaflığın olusmasını sağlar. Diğer bir ifadeyle, iç kontrol sistemi yaratmıs olduğu ortamlarla muhasebe bilgilerinde güvenirliliği sağlarken, aynı zamanda da isletme çalısanlarının motivasyonunu ve isletmenin karsılasabileceği riskleri tanımlar ve bu risklere karsı alınabilecek önlemleri belirler. Bu çalısmada belediye isletmelerinde kurumsal yönetim anlayısı incelenmistir. Marmara Bölgesi belediye isletmeleri üzerinde yapılan inceleme sonucunda, bu isletmelerde teorik anlamda kurumsal yönetim anlayısının olmadığı; diğer bir ifadeyle belediye isletmelerinde seffaflık, esitlik, hesap verebilirlilik ve sorumluluk ilkelerinin bulunmadığısöylenebilir.

Efficiency Of Internal Control System On Corporate Governance: An Application On Municipal Controlled Firms

Yıl 2011, Sayı: 49, 48 - 54, 01.01.2011

Öz

Corporate governance is a concept that is based an transparency, equality, accountability and responsibility. Corporate governance can not work without any of these principles. Existence strictly depend on internal auditing system. An effective internal auditing system controls internal activities and provides transparency. In other words, while an internal auditing system provide reliability of information, at the same time it motivates employee and identifies potential risks, to determine possible actions it prevent those risk. In this paper corporate governance understanding of municipal controlled firms in Marmara region hes been investigated. The findings of the research suggest that the concept of corporate governance in not established in municipal controlled firms in that region. Teherefore, lack of good understanding of corporate governance could make it difficult to apply basic principles of this concept in those companies

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA96UG36FE
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Hayrettin Usul Bu kişi benim

İsmet Titiz Bu kişi benim

Burcu A.ateş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2011
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Sayı: 49

Kaynak Göster

APA Usul, H., Titiz, İ., & A.ateş, B. (2011). İç Kontrol Sisteminin Kurumsal Yönetimin Olusumundaki Etkinliği: Marmara Bölgesi Belediye İsletmelerine Yönelik Bir Uygulama. Muhasebe Ve Finansman Dergisi(49), 48-54.
AMA Usul H, Titiz İ, A.ateş B. İç Kontrol Sisteminin Kurumsal Yönetimin Olusumundaki Etkinliği: Marmara Bölgesi Belediye İsletmelerine Yönelik Bir Uygulama. Muhasebe ve Finansman Dergisi. Ocak 2011;(49):48-54.
Chicago Usul, Hayrettin, İsmet Titiz, ve Burcu A.ateş. “İç Kontrol Sisteminin Kurumsal Yönetimin Olusumundaki Etkinliği: Marmara Bölgesi Belediye İsletmelerine Yönelik Bir Uygulama”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, sy. 49 (Ocak 2011): 48-54.
EndNote Usul H, Titiz İ, A.ateş B (01 Ocak 2011) İç Kontrol Sisteminin Kurumsal Yönetimin Olusumundaki Etkinliği: Marmara Bölgesi Belediye İsletmelerine Yönelik Bir Uygulama. Muhasebe ve Finansman Dergisi 49 48–54.
IEEE H. Usul, İ. Titiz, ve B. A.ateş, “İç Kontrol Sisteminin Kurumsal Yönetimin Olusumundaki Etkinliği: Marmara Bölgesi Belediye İsletmelerine Yönelik Bir Uygulama”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, sy. 49, ss. 48–54, Ocak 2011.
ISNAD Usul, Hayrettin vd. “İç Kontrol Sisteminin Kurumsal Yönetimin Olusumundaki Etkinliği: Marmara Bölgesi Belediye İsletmelerine Yönelik Bir Uygulama”. Muhasebe ve Finansman Dergisi 49 (Ocak 2011), 48-54.
JAMA Usul H, Titiz İ, A.ateş B. İç Kontrol Sisteminin Kurumsal Yönetimin Olusumundaki Etkinliği: Marmara Bölgesi Belediye İsletmelerine Yönelik Bir Uygulama. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2011;:48–54.
MLA Usul, Hayrettin vd. “İç Kontrol Sisteminin Kurumsal Yönetimin Olusumundaki Etkinliği: Marmara Bölgesi Belediye İsletmelerine Yönelik Bir Uygulama”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, sy. 49, 2011, ss. 48-54.
Vancouver Usul H, Titiz İ, A.ateş B. İç Kontrol Sisteminin Kurumsal Yönetimin Olusumundaki Etkinliği: Marmara Bölgesi Belediye İsletmelerine Yönelik Bir Uygulama. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2011(49):48-54.