Türk Medeni
Kanunu’na göre kurulan vakıflar işletme esası ya da bilanço esasına göre
defter tutmak zorundadırlar. Vakıflar, kar amaçlı bir oluşum olmadıklarından
kullanmaları gereken hesap planı, kar amacı taşıyan bir oluşumun kullanmak
zorunda olduğu hesap planından bazı farklılar taşımaktadır. Bilanço esasına ve
işletme esasına göre defter tutan vakıflar, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün web
sitesinde yer alan hesap planına uygun olarak mali tablolarını hazırlarlar. Bu
çalışmanın amacı; Türk Medeni Kanunu’na göre kurulan vakıfların mali tablo
analizlerinin yapılarak yorumlanmasıdır.
Erdoğan, N. (1997) Mali Tablolar Analizi, Atilla Kitapevi, Ankara.
Aydın, D. (2006): Cumhuriyet Dönemi Vakıfları Tarihi Bir Bakış ve Vergi Muafiyetine Sahip Vakıfların Mali Krizi, Türkiye’de Hayırseverlik: Vatandaşlar, Vakıflar ve Sosyal Adalet, Aydın D., Çarkoğlu A., Çizakça M., Göksen F., 2.bölüm, Editörler: Zincir R., Bikmen
Duman, Y.F.(2014). Yoksullukla Mücadele Konusunda Vakıfların Rolü: Türkiye Örneği, Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
Erdem, D. (2011) Vakıf ve Bağlı İktisadi İşletmelerinde Muhasebenin Özellikleri ve Bir Uygulama, Yüksek Lisans Tezi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
Kocaçınar M. (2004) Mali Tablolar Analizinde Etkinlik, Yüksek Lisans Tezi, Kadir Has Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
Aydoğdu S. (2010) Altı Sigmayı Kullanan Bir İşletmenin Mali Tablolar Analizi, Yüksek Lisans Tezi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
Kirez N. (2006) Temel Mali Tablolarda Yer Alan Hesapların Vergisel Açıdan Denetimi ve Bir Uygulama, Yüksek Lisans Tezi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
Kıran S. (2013) Finansal Oran Analizi İle Kredi Risk Yönetimi: Bir Uygulama, Yüksek Lisans Tezi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
Akarçay, A. (2001) Vakıflarda Mali Tablolar Analizi ve Bir Uygulama, Yüksek Lisans Tezi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
Arslan, O. (2019). TÜRK MEDENİ KANUNU’NA GÖRE KURULAN VAKIFLARDA MALİ TABLOLAR ANALİZİ. Muhasebe Ve Finans İncelemeleri Dergisi, 2(2), 94-103. https://doi.org/10.32951/mufider.538285