EN
TR
Küreselleşme Sürecindeki Kaotik Yapı ve Havayolu Taşımacılığı Üzerindeki Etkileri
Öz
20. yüzyılın en önemli teorilerinden biri olarak kaos teorisinin gösterilmesi hata olmaz. Bu teorinin ortaya koyduğu genel kaotik yapı ve özellikler{, bilimin hemen her alanına getirdiği yeni bakış açısıyla, söz konusu alanlarda bir değişime yol açmaktadır. Küreselleşme sürecinin günümüzde kazanmış olduğu yapının özellikleriyle kaos teorisinde anlatılan kaotik yapının özellikleri arasında büyük bir benzerlik söz konusudur. Bu nedenle küreselleşme sürecindeki kaotik yapının örgütler üzerindeki etkileri incelenirken, mutlaka kaos teorisinin ortaya koyduğu sonuçlar dikkate alınarak bir değerlendirme yapılmalıdır. çalışmamızda bu nedenle öncelikle küreselleşme kavramının günümüzdeki yapısına değinilecek, daha sonra kaos teorisinin ortaya koyduğu yapının kaotik yapıyla olan benzerlikleri açıklanacaktır.
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- -
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
Araştırma Makalesi
Yayımlanma Tarihi
3 Mart 2014
Gönderilme Tarihi
3 Mart 2014
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2003 Cilt: 18 Sayı: 1
APA
Ataman, G., & Tolga, M. (2014). Küreselleşme Sürecindeki Kaotik Yapı ve Havayolu Taşımacılığı Üzerindeki Etkileri. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 18(1), 293-314. https://izlik.org/JA97EW87CG
AMA
1.Ataman G, Tolga M. Küreselleşme Sürecindeki Kaotik Yapı ve Havayolu Taşımacılığı Üzerindeki Etkileri. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi. 2014;18(1):293-314. https://izlik.org/JA97EW87CG
Chicago
Ataman, Göksel, ve Meliha Tolga. 2014. “Küreselleşme Sürecindeki Kaotik Yapı ve Havayolu Taşımacılığı Üzerindeki Etkileri”. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi 18 (1): 293-314. https://izlik.org/JA97EW87CG.
EndNote
Ataman G, Tolga M (01 Mart 2014) Küreselleşme Sürecindeki Kaotik Yapı ve Havayolu Taşımacılığı Üzerindeki Etkileri. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi 18 1 293–314.
IEEE
[1]G. Ataman ve M. Tolga, “Küreselleşme Sürecindeki Kaotik Yapı ve Havayolu Taşımacılığı Üzerindeki Etkileri”, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, c. 18, sy 1, ss. 293–314, Mar. 2014, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA97EW87CG
ISNAD
Ataman, Göksel - Tolga, Meliha. “Küreselleşme Sürecindeki Kaotik Yapı ve Havayolu Taşımacılığı Üzerindeki Etkileri”. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi 18/1 (01 Mart 2014): 293-314. https://izlik.org/JA97EW87CG.
JAMA
1.Ataman G, Tolga M. Küreselleşme Sürecindeki Kaotik Yapı ve Havayolu Taşımacılığı Üzerindeki Etkileri. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi. 2014;18:293–314.
MLA
Ataman, Göksel, ve Meliha Tolga. “Küreselleşme Sürecindeki Kaotik Yapı ve Havayolu Taşımacılığı Üzerindeki Etkileri”. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, c. 18, sy 1, Mart 2014, ss. 293-14, https://izlik.org/JA97EW87CG.
Vancouver
1.Göksel Ataman, Meliha Tolga. Küreselleşme Sürecindeki Kaotik Yapı ve Havayolu Taşımacılığı Üzerindeki Etkileri. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi [Internet]. 01 Mart 2014;18(1):293-314. Erişim adresi: https://izlik.org/JA97EW87CG
